Politie Zuid-Holland-Zuid

31/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

31-10-2004 - Persberichten district I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 29 oktober in een woning aan de Johannes Spaanstraat een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De agenten waren bij de woning om de 25-jarige bewoonster aan te houden, omdat zij nog 35 dagen hechtenis had openstaan. Bij de woning bleef de deur na herhaaldelijk aanbellen dicht, waarop gewaarschuwd werd dat deze geforceerd zou worden. De vrouw probeerde daarop aan de achterzijde haar woning te verlaten door van het balkon te springen. Ze werd echter opgewacht door twee postende agenten. Een medebewoner, de 28-jarige man, stormde daarop de woning om de vrouw uit handen van de agenten te ontzetten. Toen zijn pogingen vruchteloos bleven, ging hij terug de woning in om kort daarop met een kinderwagen in zijn handen weer naar buiten te komen. Kennelijk wilde hij de buggy naar de agenten gooien of als wapen gebruiken. De agenten gebruikten daarop pepperspray om de man in bedwang te krijgen en aan te houden. De man werd niet geraakt en wist weer naar binnen te gaan en de deur te sluiten. Na een paar minuten deed hij toch maar open. Hij is naar het politiebureau aan de Nassauweg vervoerd, waar de verdachte verklaarde dat hij hartpatiënt was en moeilijk kon ademen. Hij is daarop direct in vrijheid gesteld, om per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

VERLICHTINGSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Bij een verlichtingscontrole op de Burg. Pijl Hogeweglaan zijn op 29 oktober tussen 07.20 en 07.55 uur 14 bekeuringen uitgedeeld. In de periode van november tot maart 2005 houdt de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid op diverse locaties fietsverlichtingscontroles. Het doel van de controles is om fietsers, brom- en snorfietsers te wijzen op de gevaren van rijden zonder goede verlichting en uitleg te geven over wanneer er verlichting gevoerd moet worden.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is op 29 oktober in zijn woning in Dordrecht aangehouden. In de woning van de man werden twee vuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De man wordt ervan verdacht de afgelopen maanden aan een bedrijf uit Oud-Beijerland dreigbrieven te hebben verstuurd. Hij had een zakelijk geschil met het bedrijf. De politie startte na de ontvangst van de brieven een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man wordt er tevens van verdacht naar andere personen en organisaties dreigbrieven te hebben gestuurd. De verdachte is in verzekering gesteld.

MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op vrijdag 29 oktober heeft de politie twee minderjarige meisjes uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Kolfstraat. De meisjes van respectievelijk 13 en 15 jaar hadden in meerdere winkels goederen gestolen. In totaal hadden ze voor 80 euro aan sieraden gestolen. De politie heeft de minderjarige verdachten meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces verbaal opgemaakt. Vervolgens zijn ze heengezonden.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdag 29 oktober op diverse lokaties in Dordrecht verkeerscontroles gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd aan de Thorbeckeweg, de S.M. Hugo van Gijnweg, de Talmaweg, de Groen van Prinstererweg en de Savornin Lohmanweg. In totaal werden er 872 voertuigen gecontroleerd. Elf mensen zijn bekeurd; acht wegens te hard rijden, één wegens het niet tonen van een rijbewijs, één wegens het niet tonen van het kentekenbewijs en één wegens het niet dragen van de autogordels. De hoogst gemeten snelheid was 64 kilometer per uur.

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op vrijdag 29 oktober twee drugsdealers aangehouden. Het gaat om een 27-jarige en een 28-jarige man uit Dordrecht. De dealers waren actief in de Dordtse binnenstad maar ook in plaatsen buiten Dordrecht. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Daarnaast heeft de politie diezelfde dag twee klanten, een 26-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man en de vrouw zijn na verhoor weer heengezonden. De aanhoudingen zijn het resultaat van een onderzoek dat de recherche in september startte. Het onderzoek wordt verder voortgezet. Het wordt niet uitgesloten dat de politie meer aanhoudingen gaat verrichten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober is een 24- jarige man uit Dordrecht de macht over het stuur kwijt geraakt. De man reed over de Steegoversloot en reed op een gegeven moment tegen een brievenbus. De bestuurder van de auto bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man vervoerde twee passagiers. Een van hen droeg waarschijnlijk geen autogordel en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

INBRAAK: AANHOUDING
DORDRECHT- Een 19-jarige man uit Rijswijk heeft zich op zondag 31 oktober vrijwillig bij de politie gemeld. De man is betrokken geweest bij een bedrijfsinbraak in Oud-Beijerland in augustus van dit jaar. Hij stond hiervoor gesignaleerd. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie hield in augustus al twee andere verdachte aan in deze zaak.

BEROVING
DORDRECHT- Een 69-jarige vrouw uit Dordrecht is op zaterdag 30 oktober in de Drievriendenhof beroofd. Het slachtoffer wilde naar het toilet gaan toen een vrouw haar het toilet in duwde en de deur op slot deed. De vrouw openende de tas van het slachtoffer en pakte geld uit haar portemonnee. Vervolgens rende ze hard weg. Het slachtoffer begon hard houd de diefte gillen. Personeel van de bewakingsdienst is erachteraan gerend, maar verloren de dader uit het oog.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op zaterdag 30 oktober aangehouden bij een jeugdcentrum aan de Grafelijkheidsweg. De jongen wordt verdacht van bedreiging met de dood, vernieling en belediging. De verdachte is in verzekering gesteld.

ONGEVAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 28-jarige vrouw is op zaterdagavond 30 oktober gewond geraakt toen zij met haar auto de sloot in reed. De vrouw reed over de Achterambachtseweg in de richting van de Dorpsstraat. Ze raakte de macht over het stuur kwijt waardoor ze vervolgens in de sloot belandde. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Ze heeft een middenhandsbeentje gebroken.

AANHOUDING NA BEDREIGING
DORDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober heeft de politie een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Van Blanckenburgstraat. De man wilde hier een woning in gaan en bedreigde de bewoners. De man had een mes in zijn broekzak. Het mes is in beslag genomen. Ook werd een boksbeugel gevonden en in beslag genomen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Op zondag 31 oktober is de man met een dagvaarding weer heengezonden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Een 30-jarige man uit Papendrecht heeft op zondagmorgen 31 oktober zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed over de randweg N-3 toen hij verzocht werd om mee te werken aan een alcoholcontrole. Omdat de man dermate veel alcohol genuttigd had (570 ugl), is zijn rijbewijs ingevorderd.

GESTOLEN SNORFIETS GEVONDEN
ZWIJNDRECHT- Een 70-jarige vrouw uit Zwijndrecht heeft haar gestolen snorfiets op zaterdag 30 oktober aan het Hof van Holland terug gevonden. De bestuurder een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij verhoord. Er is proces verbaal opgemaakt.

NACHTRUMOER
DORDRECHT-In de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober heeft de politie een 28-jarige man uit Dordrecht en een 25-jarige man uit Rozenburg aangehouden. Dit gebeurde aan de Voorstraat. De twee mannen gedroegen zich erg luidruchtig en veroorzaakte overlast. Een van de mannen gaf een valse naam op aan de agenten. Er is proces verbaal opgemaakt.