2e persbericht van zondag 31 oktober 2004

Eindhoven 31-10-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Uiverlaan is in de nacht van zaterdag op zondag een auto gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Passat (53-FN-GX).

Geldrop: Man door verdrinking om het leven gekomen

De man uit Venlo die afgelopen vrijdag dood werd aangetroffen in het riviertje de Kleine Dommel (zie 3e persbericht van vrijdag 29 oktober 2004) is door verdrinking om het leven gekomen. Dat is zondag gebleken uit sectie op het lichaam. Er zijn daarbij geen sporen of aanwijzingen gevonden die wijzen in de richting van een misdrijf. Het gaat om de 48-jarige Johannes Verstegen. Het is onduidelijk hoe en waar hij in het water terecht is gekomen en hoe lang hij daar heeft gelegen.

Geldrop: Man op gestolen brommer aangehouden

Een man van 41 jaar uit Geldrop is zondagmiddag rond 13.30 uur aangehouden omdat hij op een gestolen brommer reed. Een motoragent zag de man zonder helm op op de Johan Peijnenburgweg rijden en hield hem staande. Uit onderzoek bleek de brommer op 22 oktober weggehaald te zijn in Oirschot. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Identiteit slachtoffer bekend

De man die zondagochtend rond 2.15 uur om het leven kwam bij een aanrijding op de A50 (zie 1e persbericht van vandaag) is een 28-jarige inwoner van Son. Het is nog onduidelijk waarom de man op de weg liep; dat moet blijken uit verder onderzoek.

Gemert: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een automobilist van 22 jaar uit Gemert is zondagochtend rond 9.00 uur aangehouden op de Vondellaan. Op de kruising met de Jacob Catsstraat gaf hij geen voorrang aan een 49-jarige fietster uit Gemert. Na de botsing is de vrouw met gekneusde ribben naar het ziekenhuis gebracht. De man liep geen letsel op. Hij bleek op het bureau een alcoholpromillage van 0,75 te hebben. Daarvoor kreeg hij een boete van 190 euro. Ook is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.