Politie Zuid-Holland-Zuid


31/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden


31-10-2004 - Persberichten district II

JONGEN AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 17-jarige jongen uit Leerdam is op het politiebureau aan de Koningin Emmalaan aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht 890 euro van een vereniging te hebben verduisterd. Dat deed hij door de verenigingsbankpas van de voorzitter weg te nemen, daarmee te pinnen en het pasje weer op de plek waar het bewaard werd, terug te leggen. De jongen deed een klusje voor de voorzitter en had daardoor toegang tot zijn woning. De politie startte directe een onderzoek. Met toestemming van de Officier van Justitie werd de jongeman buiten heterdaad aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

GEWONDE BIJ AANRIJDING
PAPENDRECHT Bij een aanrijding tussen een 56-jarige fietsster uit Papendrecht en een 31-jarige automobilist uit Papendrecht is de eerste gewond geraakt. Vermoedelijk verleende de automobilist geen voorrang. De vrouw is met diverse schaafplekken voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding vond plaats op de Veerweg.

EENZIJDIG ONGEVAL
PAPENDRECHT Bij eenzijdig ongeval op de Burgemeester Keijzerweg is op
29 oktober een 31-jarige man uit Papendrecht gewond geraakt. Hij vervoerde op zijn fiets een raam dat tussen zijn spaken terecht kwam. De man vloog over de kop en liep een hoofdwond op. Hij is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

MISHANDELING
LEERDAM- Een 17-jarige jongen uit Schoonrewoerd heeft aangifte van mishandeling gedaan. De jongen was met twee vrienden op de kermis toen hij een klap in zijn gezicht kreeg. Als gevolg van de klap, liep de jongen een bebloedde lip op. Vervolgens ontstond er een vechtpartij tussen een groepje jongeren. De politie heeft aan de provinciale weg een 17-jarige jongen uit Leerdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het slachtoffer geslagen te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld.

BRANDSTICHTING
SLIEDRECHT- Op vrijdagavond 29 oktober heeft er brand gewoed in een leegstaande woning aan de Scheldelaan. Getuigen hebben gezien dat een onbekende jongen iets door een keukenraampje naar binnen gooide. Vervolgens vatte de lamellen vlam. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De politie heeft geen dader kunnen aanhouden.

AANHOUDING
OUD-ALBLAS- Een 18-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober aangehouden. Na sluitingstijd van een ontmoetingscentrum aan de Oranjelaan bleef een grote groep jongeren buiten hangen. Nadat de jongeren verzocht werden om te vertrekken, bleef een groep van zon twintig jongeren toch staan. De verdachte weigerde, ondanks meerdere vorderingen om weg te gaan. Vervolgens uitte hij beledigingen naar de agenten. De man is ingesloten op het politiebureau. Hij wordt gedagvaard.

TWEE KEER AANGEHOUDEN
OUD-ALBLAS- Een 19-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober aangehouden. De man was tegen een geparkeerde auto aangereden en vervolgens doorgereden. Dit vond plaats aan de Oranjelaan. De man is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau. Hij heeft een boete van 220 euro gekregen. De man is in de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober nogmaals aangehouden. Dit maal aan de Ligusterhof aan Papendrecht. Hij reed met hoge snelheid vanaf de Dennehof in de richting van de Ligusterhof. Uiteindelijk kon de man tot stoppen worden gebracht. Toen bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden. Het rijbewijs is in beslag genomen. De politie heeft de man ingesloten op het politiebureau.

GEWAPENDE OVERVAL: GETUIGENOPROEP
ALBLASSERDAM- Op zaterdagavond 30 oktober zijn twee mannen een woning aan de Polderstraat binnengedrongen. Dit gebeurde omstreeks 20.00 uur. De mannen droegen bivakmutsen en waren gewapend. Een 23-jarige vrouw was op dat moment in de woning. Zij werd bedreigd door de mannen. Even later kwam de 25-jarige vriend van de vrouw. Beide moesten op het bed gaan zitten en werden vastgebonden. De mannen zijn er met een onbekend geldbedrag van doorgegaan. Via de achterzijde van de woning zijn ze in de richting van de Voltastraat gevlucht.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Mensen die meer informatie hebben over deze overval, kunnen contact opnemen met de politie via 09008844 (lokaal tarief). Ook getuigen die voor of na de overval in de omgeving van de Polderstraat iets verdachts hebben opgemerkt, worden verzocht om de politie te bellen.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op zaterdag 30 oktober heeft de politie 14 mensen bekeurd. Negen mensen wegens te hard rijden en vijf mensen omdat zij geen autogordel droegen. De controle vond plaats op de Burgemeester Keijzerweg. In totaal werden er 150 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de autogordels en op snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur. SLIEDRECHT- Op de Deltalaan zijn tijdens een verkeerscontrole op zaterdag 30 oktober negen mensen bekeurd. Vier mensen wegens te hard rijden en vijf mensen omdat zij geen autogordel droegen. In totaal werden er zon 150 mensen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was
66 kilometer per uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 16-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is op zaterdag 30 oktober door de politie aangehouden. Dit gebeurde aan het Klein Diepje. De jongen die hier op zijn brommer reed, was betrokken geweest bij een aanrijding met een personenauto. Toen de politie op de plaats van de aanrijding aan kwam, constateerden zij dat de jongen onder invloed had gereden. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen heeft een rijverbod van vijf uur gekregen.

VERLICHTINGSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole zijn 13 van de 60 gecontroleerde fietsers bekeurd. De controle vond zaterdagavond 30 oktober plaats aan de Veerweg, de Beukenlaan en de Andoornlaan. Tot maart 2005 houdt de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid op diverse locaties fietsverlichtingscontroles. Het doel van de controles is om fietsers, brom- en snorfietsers te wijzen op de gevaren van rijden zonder goede verlichting en uitleg te geven over wanneer er verlichting gevoerd moet worden.

TRAANGAS EN DRUGS
GORINCHEM- Een 28-jarige man uit Gorinchem is op zaterdagavond 30 oktober aan het Paardenwater aangehouden. De man had in zijn auto 24 zakjes met drugs en een busje traangas. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hier heeft hij de nacht doorgebracht. Op zondag 31 oktober is de verdachte heengezonden. Hij heeft een boete van 150 euro gekregen.

MISHANDELING PORTIER
LEERDAM- Een 25-jarige portier van een café aan de Achter de Kerk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De portier werd in de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober door een 25-jarige man uit Leerdam met een flesje op zijn hoofd geslagen. Vervolgens ontstond er een worsteling en kreeg de portier enkele schoppen tegen zijn schenen en in zijn buik. De politie heeft de man uit Leerdam aangehouden. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

VRACHTWAGEN GEKANTELD
GORINCHEM- De rijksweg A-15 (noordbaan) is op zaterdag 30 oktober tot laat in de avond gestremd geweest vanwege een gekantelde vrachtwagen. De vrachtwagen was geladen met bieten. De vrachtwagen reed vanaf de A-27 (westbaan) de A-15 op. Doordat de vrachtwagen waarschijnlijk te zwaar beladen was, is hij gaan scharen en vervolgens gekanteld. Een grote hoeveelheid bieten kwam op het wegdek terecht. De chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) raakte niet gewond.

TWEE AANHOUDINGEN
SLIEDRECHT- Een 30-jarige en een 34-jarige man, beide afkomstig uit Bleskensgraaf zijn in de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober aangehouden. De twee waren op de Burgmeester Winklerplein tegen een andere personenauto aangereden. Toen de bestuurster van die auto uitstapte, gingen de twee mannen er met piepende banden vandoor. Aan de hand van het kenteken konden de mannen even later door de politie worden aangehouden. De auto van de 18-jarige bestuurster uit Sliedrecht raakt aan de linkerzijde flink beschadigd.

VERLOPEN APK
HOOGBLOKLAND- Op de rijksweg A-27 ter hoogte van Hoogblokland is op zondag 31 oktober een man (leeftijd niet bekend) uit den Haag aangehouden. Bij controle bleek dat de APK van de auto was verlopen. De man wordt ervan verdacht een valse naam te hebben opgegeven. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.