Politie Zuid-Holland-Zuid


31/10 Hoeksche Waard


31-10-2004 - persberichten district III

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is op 29 oktober in zijn woning in Dordrecht aangehouden. In de woning van de man werden twee vuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De man wordt ervan verdacht de afgelopen maanden aan een bedrijf uit Oud-Beijerland dreigbrieven te hebben verstuurd. Hij had een zakelijk geschil met het bedrijf. De politie startte na de ontvangst van de brieven een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man wordt er tevens van verdacht naar andere personen en organisaties dreigbrieven te hebben gestuurd. De verdachte is in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE
NUMANSDORP- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdag 29 oktober aan de Middelsuissedijk een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er 239 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er tien te hard. Ook op de N-487 is er gecontroleerd. Hier reden er van de 698 gecontroleerde voertuigen er slechts vier te hard. De bestuurders die te hard hebben gereden ontvangen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

BRAND
S-GRAVENDEEL- Op vrijdagavond 29 oktober is er brand ontstaan in twee schuren aan de Boendersweg. De brand ging met hevige rookontwikkeling gepaard. Zes paarden die in één van de twee schuren gestald stonden, konden tijdig worden weggehaald. Daarnaast stond er in de schuren zon
200 tot 250 ton uien. Dit is verloren gegaan. In één van de schuren werd asbest geconstateerd. De bewoners een 26-jarige man en een vrouw (leeftijd onbekend) zijn onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zij had erg veel rook binnengekregen. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat er eerder die avond een stop vervangen was. De technische recherche doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

INBRAAK: AANHOUDING
DORDRECHT- Een 19-jarige man uit Rijswijk heeft zich op zondag 31 oktober vrijwillig bij de politie gemeld. De man is betrokken geweest bij een bedrijfsinbraak in Oud-Beijerland in augustus van dit jaar. Hij stond hiervoor gesignaleerd. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie hield in augustus al twee andere verdachte aan in deze zaak.

NIETS ERIN NIETS ERUIT
MAASDAM- De politie heeft op zaterdag 30 oktober aan de Sportlaan in Maasdam een niets erin, niets eruit actie gehouden. In totaal zijn er
49 autos gecontroleerd of er een zichtbare buit aanwezig was. Bij 32 autos troffen de agenten waardevolle spullen in de auto aan of was de auto niet goed afgesloten. De politie wijst mensen erop dat zij autoinbraken kunnen voorkomen door hun auto altijd af te sluiten en waardevolle spullen zoals radiofrontjes uit de auto te halen.

OPENBARE ORDE
NIEUW-BEIJERLAND- Het Openbare Orde team (OOT) van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 oktober in burger gesurveilleerd in Nieuw-Beijerland. Een 16-jarige jongen werd bekeurd voor het gebruik van alcohol op straat. Een 19-jarige jongeman werd bekeurd voor fietsen zonder verlichting. De politie wil met dergelijke controles het vandalisme in het dorp aanpakken.

VECHTPARTIJ
OUD-BEIJERLAND- Een 17-jarige jongen is op zaterdagavond 30 oktober aangehouden. Agenten gingen naar het Vierwiekenplein omdat hier een vechtpartij gaande zou zijn. De verdachte had een andere jongen geslagen. Hij is op het politiebureau verhoord. Na verhoor is hij heengezonden.