Politie Zaanstreek-waterland


17:34 29-OKT-04
loc.: PURMEREND, BOVENLANDSESTRAAT
Drie jongens aangehouden ivm poging beroving
Drie 15-jarige jongens, allen uit Purmerend, hadden bij de busbrug geprobeerd een 15-jarig meisje uit Purmerend van haar fiets te beroven. Toen dat niet lukte hebben zij de sleutels uit het slot gehaald en het fietssleuteltje in de vaart gegooid. Een van de verdachten in zijn woning aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich later aan het bureau en werden ook aangehouden. Na verhoor werden zij heengezonden.

---


18:00 29-OKT-04
loc.: PURMEREND, GEHELE GEMEENTE
Verlichtingscontrole
Tijdens een fietsverlichtingscontrole, uitgevoerd door bikers, in Purmerend Noord
werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van het voor- of achterlicht of allebei.

---


20:31 29-OKT-04
loc.: MONNICKENDAM, JACHTHAVEN
Onwel na het eten van paddo's
In het Lake Land Hotel zou iemand onwel geworden zijn na het eten van paddo's. Bleek te gaan om een 19-jarige Italiaan die door het ambulancepersoneel werd geadviseerd bedrust te nemen. Politiemensen hebben vervolgens de omgeving afgezocht naar een tweede Italiaan (19) die in een paniekbui de straat was opgegaan. Hij werd aangetroffen op de N247. Ook hij werd onderzocht en moest ook het bed in. Tenslotte werd van hen de restanten softdrugs ingenomen en vernietigd.

---


03:05 30-OKT-04
loc.: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
Twee gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een fiets en een snorfiets raakten de twee bestuurders gewond. Omdat de snorfietser (een 40-jarige man uit Zaandam) niet voldoende rechts hield, reed hij tegen de fietser (29-jarige man uit Zaandam) die vanuit tegenoverstelde richting kwam. Beiden overgebracht naar het ZMC De Heel. De snorfietser bleek wat schaafwonden en kneuzingen te hebben opgelopen en blies later op het bureau 850 ugl. De fietser liep een polsbreuk op. Van hem werd een bloedproef afgenomen.

---


07:59 30-OKT-04
loc.: PURMEREND, PLANTSOENSTRAAT
Man aangehouden na verkeersovertredingen
Een 22-jarige man uit Purmerend maakte het, rijdend in een auto, wel heel erg bont. Politieagenten zagen dat hij geen voorrang verleende op de Landstrekenweg. Op de Waterlandlaan reed hij met een snelheid van ruim 100 km/u en reed hij op de kruising met de Gorslaan door rood licht. Op de Purmersteenweg verloor hij de macht over het stuur en tolde rond met zijn auto. Hij stopte uiteindelijk
op de Plantsoenstraat en daar bleek dat hij alcoholhoudende drank had genuttigd. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 460 ugl. Naast een aantal processen-verbaal werd zijn rijbewijs ingevorderd.

---


14:30 30-OKT-04
loc.: WORMERVEER, COR BRUIJNWEG
Man aangehouden met illegaal vuurwerk
Naar aanleiding van een melding vanuit België werd een 27-jarige man uit Wormerveer door politieagenten gecontroleerd. Op de achterbank van zijn lagen twee Chinese rollen, diverse dozen
strijkers en een doos vuurpijlen en in de kofferbak lagen nog drie Chinese rollen en een flowerbed.
De man verklaarde deze inderdaad in België te hebben gekocht. Het vuurwerk, met een totaal gewicht van ruim 66 kg, is in beslag genomen en zal worden afgevoerd. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

---


19:54 30-OKT-04
loc.: PURMEREND, JAAGWEG
Twee zwaargewonden bij ongeval
Tussen de Rozenstraat en het spoorwegviaduct vond een eenzijdig ongeval plaats, waarbij de 22-jarige bestuurder en een 19-jarige vrouw, beiden uit Purmerend, zwaar gewond raakten.
De man reed met hoge snelheid vanuit de richting van het centrum in de richting van de Gorslaan. Blijkens sporen op het wegdek is hij met zijn voertuig in de rechterberm terechtgekomen en heeft geprobeerd te corrigeren waarna hij zijn voertuig niet meer onder controle kreeg. Hij reed aan de linkerzijde van de rijbaan tegen een lantaarnpaal en kwam daarna tegen een boom tot stilstand.
De vrouw kon snel uit het voertuig worden verwijderd en werd met zwaar hoofd- en inwendig letsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam.
De man zat zwaar bekneld in het voertuig. Na ruim een uur arriveerde een traumateam uit Amsterdam en kon de man pas worden bevrijd. Hij werd overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Vermoedelijk heeft de man zijn bekken gebroken en ernstig beenletsel opgelopen.
De Jaagweg is enige uren voor alle verkeer afgesloten geweest.

---


04:00 31-OKT-04
loc.: PURMEREND, GEHELE GEMEENTE
Alcoholcontrole
Tussen 22.00 tot 04.00 uur werd op zes locaties een alcoholcontrole gehouden.
Er werd van 407 bestuurders een ademtest afgenomen. Negen personen werden aangehouden en er werden acht processen-verbaal opgemaakt. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

---


05:40 31-OKT-04
loc.: ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN
Veel bekeuringen bij grote verkeerscontrole
Tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 05.00 uur werden tijdens een grote verkeerscontrole ongeveer 1200 voertuigen gecontroleerd. De controle vond plaats op het eerste dek van de parkeergarage aan het Ankersmidplein.
De controle werd uitgevoerd door ca. 100 personen van politie, de Belastingdienst en de Inspectie Verkeer & Waterstaat. Ook 3VO was aanwezig, alsmede twee Officieren van Justitie.
Resultaten:
Ingevolge de Wet Wapens en Munitie werden vier p.v.'s opgemaakt. Er werden een ijzeren pijp,
een houten knuppel (kameeldrijversstok), een mes met 2 snijkanten, een zakmes, een bijl en een zelfgemaakte wapenstok in beslaggenomen.

Er werden 21 p.v.'s opgemaakt in verband met het rijden onder invloed van alcohol en 4 p.v.'s voor het rijden onder invloed van een andere stof (verdovende middelen; van deze bestuurders werd een bloedproef afgenomen). Er werden twee rijbewijzen ingevorderd, o.a. van een weigeraar.
Hoogste score: 905 ugl.

Terzake de Opiumwet werd een p.v. opgemaakt in verband met het aanwezig hebben van
een handelsvoorraad. Door de Officier van Justitie werd ter plekke een schikking aangeboden van 500 euro, die ook meteen werd voldaan.
Inbeslaggenomen drugs: blokjes hasj, zakjes weed, 2 wikkels speed.

Door de speurhondengeleiders werden 40 verdachte voertuigen gecontroleerd, 4 door de explosievenhond en 36 door de drugshond. In 15 voertuigen werden drugs aangetroffen,
waaronder genoemde verdachte met een handelsvoorraad.

Door de Vreemdelingendienst werden 26 vreemdelingen gecontroleerd, waaronder uiteindelijk 7 illegalen bleken te zitten. Personen overgebracht naar het bureau in afwachting van het
vervolgonderzoek.


Door de Belastingdienst werden ongeveer 1100 voertuigen gecontroleerd. Er werden diverse p.v.'s opgemaakt, waaronder voor het rijden met een handelsvoorraad-voertuig (de hoogte van de boete hiervoor bedraagt 612 euro).

De Inspectie Verkeer & Waterstaat controleerde met name taxi's. Driemaal werd p.v. opgemaakt in verband met een verlopen taxameter, twee voor een verlopen werkmap en eenmaal voor het niet juist invullen van de werkmap. Van een chauffeur werd de vergunning ingenomen.

Verder werden er p.v.'s uitgeschreven voor alle denkbare zaken, zoals bijvoorbeeld het niet dragen van de autogordel, gebruik kinderzitjes en rijden zonder rijbewijs.
Totaal: 249 stuks.

Er kan gesproken worden van een zeer geslaagde controle die zeker herhaald zal worden.

---


05:44 31-OKT-04
loc.: ZAANDAM, DAM
Horecatoezicht
Veel publiek op de been maar slechts een aantal incidentjes. Drie personen werden aangehouden terzake vervelend gedrag en later met een p.v. heengezonden.

---


05:57 31-OKT-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Horecatoezicht
Opvallend veel publiek op de Koemarkt.
Bij de Doele was een party georganiseerd waar 650 personen op af kwamen. Alle cafés waren behoorlijk vol.
Bij een café werden na een incident binnen twee personen aangehouden. Bij De Doele raakte na een vechtpartij een persoon gewond. Onderzoek wordt ingesteld.


---- --