Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 31 oktober 2004

* ALCOHOLCONTROLE, TWAALF VERKEERSDEELNEMERS BEKEURD

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster, wijkteam Maashaven, heeft in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles gehouden op en in de omgeving van de Maashaven. In totaal hebben 515 bestuurders een blaastest afgelegd, vijftien van hen werden aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. Twaalf automobilisten kregen uiteindelijk een proces-verbaal. Eén verkeersdeelnemer moest zijn rijbewijs inleveren. Medewerkers van 3VO deelden voorlichtingsmateriaal uit aan de gecontroleerde automobilisten.

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Raadhuisplein drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Omstreeks kwart over drie zondagmorgen werd het drietal betrapt toen twee van hen op het dak van het winkelcentrum waren geklommen en de derde op de uitkijk bleef staan. Direct hierop hoorde men glasgerinkel en zag één van de politiemensen dat er met een kei op draadglasramen werd gegooid. Het tweetal op het dak werd aangehouden toen ze van het dak sprongen en ook degene die op de uitkijk stond en had geprobeerd z'n maten te waarschuwen, werd in de kraag gevat. Het drietal, allen 18 jaar oud en afkomstig uit Rozenburg zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.