Universiteit van Amsterdam

Real-time detectie van maagkanker


Promotie Geneeskunde


woensdag 3 november 12.00 uur

Liang Zhong onderzocht de bruikbaarheid van laser-geïnduceerde fluorescentie-spectra (LIF) bij de diagnostiek van maagkanker met behulp van gastroscopie. Daarnaast bekeek hij de bruikbaarheid van geavanceerde beeldvormende technieken bij de diagnostiek van pancreas(alvleesklier)aandoeningen. Autofluorescentie spectroscopie blijkt real-time detectie van maagkanker mogelijk te maken. MRCP ofwel MR-geleide cholangiopancreaticografie (beeldvormend onderzoek van de galwegen en de pancreas-afvoergang) kan volgens Zhong een betrouwbaar en efficiënt hulpmiddel zijn bij zowel de diagnostiek en preoperatieve beoordeling van pancreasaandoeningen, als bij controles na de operatie.

L.Zhong: Studies on autofluorescence of gastric cancer and imaging of pancreaticobiliary diseases. Promotor is prof. dr. G.N.J. Tytgat.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929. Onder aan deze agenda vindt u de rubriek Stellingen.