Gemeente Houten



---

Keet voor één dag terug in de Weiden

---

Een jaar geleden konden bewoners van De Weiden er terecht om te vertellen wat zij van hun wijk vonden. Op woensdag 3 november is hij voor één dag terug in de wijk: de Keet van De Wijk Voor Elkaar!
---

Schoonmaakactie_De_Weiden.jpg (242 Kb)
Tussen 13.30 en 20.00 uur staan de deuren van de keet die dag opnieuw open voor alle bewoners van de Weiden. Binnen presenteren de Houtense partners in het wijkgericht samenwerken de resultaten van de proef Keet in de Wijk die vorig jaar oktober in De Weiden van start ging. Bezoekers horen en zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd en krijgen alle ruimte hun mening daarover te geven. Hun ervaringen wegen mee bij de evaluatie van Keet in de Wijk. Die evaluatie vormt de basis voor de ontwikkeling van beleid op het gebied van wijkgericht samenwerken.

Speciaal voor de jongste wijkbewoners worden een teken en een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Kleurplaten en ballonnen liggen klaar in de Keet.

Partners

Oktober 2003 startte de proef van de partners in het wijkgericht samenwerken in Houten. Hieraan werken mee:

* gemeente Houten

* Stichting Welzijn Ouderen Houten (SWOH);
* Stichting Enter (jeugd- en jongerenwerk);
* Woningstichtingen AWH en dr. Schaepman;
* Politie Houten;

* Basisscholen;

* Vitras (algemeen maatschappelijk werk).

Met de pilot in De Weiden wilden de gezamenlijke partners, aangevuld met wijkvereniging De Weidevogels, in de praktijk ontdekken hoe zij het wijkgericht samenwerken in Houten vorm en inhoud kunnen geven. De proef kreeg de naam Keet in de Wijk.

Gedurende de drie dagen dat de Keet vorig jaar oktober in de wijk stond, kwamen tweehonderd bewoners langs om hun mening over de wijk te geven. Veelal positief, maar er waren natuurlijk ook klachten.

De gemeente stelde vervolgens geld beschikbaar voor de inzet gedurende een jaar van opbouwwerker Willem Nijssen. Nijssen helpt bewoners van De Weiden met het organiseren van zaken en met het oplossen van knelpunten.

Werkgroepen hebben zich de afgelopen maanden ingespannen voor het vergroten van de verkeersveiligheid in de wijk en voor de aanpak van overlast door hondenpoep. Wijkvereniging De Weidevogels organiseerde afgelopen maand nog een schoonmaakdag (op de foto tonen deelnemers de opbrengst van de actie).

De Keet staat 3 november op het rolschaatsplein/asfaltveldje Reigerweide, achter De Meerkoet.

Neem met vragen naar aanleiding van dit artikel contact op met Marlys Schild van de gemeente Houten, telefoon (030) 63 92 162.
---