Gemeente Hulst


Persbericht - 21.10.2004

Voorlichtingsbijeenkomst carnaval 2005

Op 5 februari 2005 barst het carnavalsfeest ook in de gemeente Hulst weer los. De vele carnavalsverenigingen en wagenbouwgroepen zijn ongetwijfeld reeds in volle voorbereiding voor dit grootse feest.

Om een en ander met name op het gebied van veiligheid in goede banen te leiden, vindt op woensdag 3 november 2004 een voorlichtingsbijeenkomst plaats in het stadskantoor te Hulst. Voor deze bijeenkomst zijn alle carnavalsverenigingen en wagenbouwgroepen uit de gemeente Hulst schriftelijk uitgenodigd. De voorlichtingsbijeenkomst vangt aan om 19.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst worden verbeterpunten mbt de veiligheid belicht en toegelicht. Aandacht wordt o.a. besteed aan:


* Veiligheid tijdens de optochten, waaronder de veiligheid van de voertuigen

* Het instellen van verkeersregelaars ten behoeve van het begeleiden van de carnavalsoptochten

* Overmatige geluidsproductie, geluidshinder
* Vooraanmelding wagenbouwers

* Reglement Wagenbouwers 2005

Het gemeentebestuur streeft er na om door deze
voorlichtingsbijeenkomst te voorkomen, dat tijdens de controlemomenten nav carnaval 2005 nog allerhande zaken aan het licht komen welke actie behoeven en welke in principe reeds op voorhand konden worden ondervangen. De uiteindelijke doelstelling is om samen met de verenigingen te komen tot een zo veilig mogelijk verloop van het komende carnavalsfeest.

Ook in 2003 vond een dergelijke bijeenkomst voor wagenbouwgroepen en carnavalsverenigingen plaats.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl