Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 271 TR
Datum: 27 oktober 2004

Burgerjaarverslag commissaris Nijpels genomineerd voor prijs

Het eerste Burgerjaarverslag van commissaris Nijpels behoort tot de beste drie burgerjaarverslagen van provincies in Nederland. De Stichting Rekenschap heeft het Friese jaarverslag, naast die van Noord-Holland en Groningen, genomineerd voor de Rekenschap Pluim. Commissaris van de Koningin drs. E.H.T.M. Nijpels is trots op de nominatie: "Hieruit blijkt dat we de inwoners van Fryslân op een goede manier informeren over de werkzaamheden van onze organisatie." De uiteindelijke winnaar van de Pluim wordt op woensdag 3 november in Den Haag bekend gemaakt.

De stichting Rekenschap heeft alle inzendingen beoordeeld op leesbaarheid en vormgeving. Daarnaast is er gekeken of de jaarverslagen inzicht geven in de kwaliteit van de dienstverlening en inzicht bieden in de mate waarin burgers worden betrokken bij de beleidsvorming en de afhandeling van klachten, bezwaar- en beroepschriften.

Door de invoering van het dualisme bij de provincie heeft Commissaris van de Koningin de wettelijke zorgplicht om te rapporteren over de kwaliteit van dienstverlening en de procedures op het gebied van burgerparticipatie in Fryslân. Het Burgerjaarverslag is vanaf nu een instrument waarmee de provincie Fryslân inzichtelijk maakt hoe de provinciale organisatie functioneert.

Het Burgerjaarverslag van commissaris Nijpels is te vinden op de website www.fryslan.nl onder publicaties.

N 35

---- --