CNV

Conferentie CNV, NCW, VKMO/KCN en ZININWERK

Drijfveren om Maatschappelijk verantwoord te handelen

Woensdag 3 november organiseren CNV, NCW (gelieerd aan VNO-NCW), VKMO/KCN en ZININWERK een middagconferentie met als thema 'Engagement en Eigenbelang'. Van managers en medewerkers wordt betrokkenheid verwacht. Op het werk, maar ook in de maatschappij. In persoonlijke betrokkenheid ligt de sleutel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

De middag begint om 13.30 uur met inleidingen van hoogleraar Derkse over 'Engagement' en professor Graafland over 'Conclusies onderzoek Levensbeschouwing en maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Over het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan CNV-voorzitter Terpstra, Staatssecretaris van Economische Zaken Van Gennip en directeur NCW Van den Braak onder leiding van EO presentator Andries Knevel met elkaar in debat.

De deelnemers aan deze conferentie zullen antwoord proberen te vinden op vragen als: 'Is er ruimte op het werk voor betrokkenheid?''Is maatschappelijk engagement voor iedere werknemer een uitdaging of alleen voor managers?' Ook zullen de deelnemers op zoek gaan naar hun eigen drijfveren en betrokkenheid wanneer zij antwoord proberen te vinden op de vraag 'Hoe geëngageerd ben ik zelf'.

De middag die tot 17.30 uur zal duren, wordt afgesloten met de videopresentatie 'Wat betekent maatschappelijk engagement in mijn organisatie?'. Deze videopresentatie zal gevolgd worden door een discussie met bisschop Muskens, Guust Verpaalen (manager Philip Morris) en Hannie Megens (voorzitter landelijke groep Verpleging, Verzorging en Thuiszorg CNV Publieke Zaak).

Noot voor redactie,