Erasmus Universiteit Rotterdam

The Art of Comparison: Conferentie van ESA Research Network for the Sociology of the Arts in Rotterdam

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 november 2004 vindt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de zesde internationale conferentie van het ESA Research Network for the Sociology of the Arts plaats. Het congres is één van de activiteiten waarmee de sectie Kunst- en Cultuurwetenschappen van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen haar vijftienjarige bestaan viert.

Het congres van de European Sociological Association is een trefpunt voor de internationale gemeenschap van onderzoekers die zich bezighouden met de sociale wording en werking van kunst, cultuur en media. Meer dan 130 wetenschappers uit 25 verschillende landen zullen hun opvattingen en onderzoek presenteren in papersessies, workshops, plenaire lezingen en paneldiscussies.

Tijdens de conferentie, die als motto The Art of Comparison heeft meegekregen, wordt speciale aandacht geschonken aan de vraag hoe de sociologie van kunst, cultuur en media kan worden versterkt door middel van vergelijkend onderzoek naar verschillende kunstvormen, perioden, culturele domeinen of landen.

Tot de deelnemers behoren een groot aantal internationaal vermaarde wetenschappers, onder wie Howard S. Becker, Daniel Biltereyst, Diana Crane, Timothy Dowd, Antoine Hennion, Michele Lamont, Richard A. Peterson, Tia DeNora en Robert Witkin.
Howard S. Becker neemt op maandag 8 november tijdens de dies natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam een eredoctoraat in ontvangst.