Openbaar Ministerie

Persberichten
Rotterdam, 27 oktober 2004

Verdachte in zaak-Nienke 3 november voor rechtbank

De 25-jarige Rotterdammer die recentelijk werd aangehouden op verdenking van de moord op de 10-jarige Nienke en de poging haar destijds 11-jarige vriendje te doden, in 2000 in het Schiedamse Beatrixpark, moet woensdag 3 november voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. De man wordt ook verdacht van twee zedenmisdrijven, die in 2002 en 2004 hebben plaatsgevonden.

De zitting zal pro forma zijn. De officier zal verzoeken om aanhouding van de zaak omdat het onderzoek, met name naar de gebeurtenissen in het Beatrixpark, nog niet is afgerond.

De 25-jarige bekende in augustus ook verantwoordelijk te zijn voor de zaken in het Beatrixpark. Daarvoor werd een 35-jarige Vlaardinger veroordeeld. Naar aanleiding van de verklaringen van de Rotterdammer werd een nieuw onderzoek gestart. Onder andere het onderzoek naar DNA-materiaal heeft nog geen uitsluitsel gegeven. Wel zijn inmiddels een aantal (nieuwe) getuigen gehoord.

Tijdens de zitting zal onder andere aan de orde komen of de man nader gedragskundig moet worden onderzocht. Ook dat onderzoek zal meer tijd vergen.

De zitting begint om 0 9.00uur.