Kenniscentrum Elektronische Overheid


1 nov 2004

DAISY, de digitale snelweg naar een Koninklijke onderscheiding

Op woensdag 3 november 2004 vindt de eerste presentatie plaats van een nieuw Digitaal Aanvraag en Informatie Systeem voor Koninklijke onderscheidingen, kortweg DAISY genoemd. Naar verwachting zullen volgend jaar alle gemeenten en provincies gaan werken met dit innovatieve ICT-systeem.

DAISY is ontwikkeld door het Kapittel voor de Civiele Orden en de provincie Zuid-Holland. Het is een webapplicatie die een unieke, verticale en digitale samenwerking tussen het Rijk, Provincie en Gemeenten realiseert. Het Kapittel voor de Civiele Orden stelt de webapplicatie DAISY beschikbaar aan de gemeenten en provincies ter ondersteuning van de werkzaamheden rond de aanvraag en verlening van een Koninklijke onderscheiding.

Belangrijke voordelen van deze digitale snelweg naar een Koninklijke onderscheiding zijn:


- De informatie wordt slechts een keer ingevoerd (geen dubbel werk).
- De dossiers zijn op elk moment on line beschikbaar.
- De status van het voorstel is op elk moment inzichtelijk.

Na een zeer geslaagde pilot met tien deelnemende Zuid-Hollandse gemeenten, is nu het landelijke implementatietraject aangebroken. Het Kapittel zal daarom in 2004 en 2005 elke provincie bezoeken om de respectievelijke Commissaris van de Koningin en de burgemeesters te informeren en te enthousiasmeren voor DAISY. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 25 november as. in de provincie Zuid-Holland.