Gemeente Den Haag

oktober 2004
Inloopmiddag openbare ruimte Beatrixkwartier (26 oktober)

Woensdag 3 november a.s. van 12.00 tot 15.00 uur is het informatiecentrum Beatrixkwartier weer geopend voor bewoners en geïnteresseerden. Thema van de maand november is de openbare ruimte van het Beatrixkwartier. Aansluitend op de reguliere openstelling wordt op 3 november van 17.00 tot 19.00 uur in het informatiecentrum een inloopmiddag gehouden over de ontwerpen van verschillende straten en pleinen.

Van een aantal deelgebieden is het voorlopig of definitief ontwerp uitgewerkt, waaronder de Carolina van Nassaustraat, de JP Coenstraat en Prinses Marijkestraat. Deze ontwerpen zijn tijdens de inloopmiddag in te zien. Ook de ontwerpvisie van stedenbouwkundige Joan Busquets voor het Schenkplein en het definitief ontwerp van het plein voor Prinsenhof ("Prinsenhof Plaza") liggen ter inzage. Inmiddels is de keuze voor het natuursteen voor de straten in het Beatrixkwartier gemaakt. Voorbeelden hiervan worden tijdens de inloopmiddag tentoongesteld.
Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven.

Beatrixkwartier
Het Beatrixkwartier, gelegen tussen de Utrechtsebaan, Bezuidenhout-Midden, Juliana van Stolberglaan en de spoorbaan, wordt ontwikkeld door de gemeente Den Haag en zes marktpartijen in een unieke publiek-private samenwerking. Tijdens de maandelijkse openstelling bemant steeds een andere partij het informatiecentrum. Voor meer informatie over het Beatrixkwartier kunnen geïnteresseerden op www.beatrixkwartier.info kijken.