Gemeente Gouda


04.250 eerste meedenkbijeenkomst stolwijkersluis

datum: 2 november 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-58 83 93

eerste meedenkbijeenkomst stolwijkersluis

woensdag 3 november van 19.00 uur tot 22.00 in de Gouwe Inn (Groenhovenpark
1, Gouda)

Wageningen Universiteit organiseert een meedenk-bijeenkomst met maatschappelijke organisaties, betrokken overheden en omwonenden om gezamenlijk te discussiëren over de toekomst van de sluis. Dit is de eerste in een rij van drie bijeenkomsten. Het doel is een gebiedsvisie te ontwikkelen die naar verwachting het volgend voorjaar klaar is. Het uitgangspunt van de visie is functioneel herstel van de sluis in combinatie met de aanleg van een haven. Wethouder Van Schelven van de gemeente Gouda opent de bijeenkomst.

bijeenkomsten

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het project toegelicht. In samenspraak met de deelnemers worden de bijzondere waarden van de omgeving van de sluis vastgesteld. De resultaten worden meegenomen in de 2e meedenk-bijeenkomst (december), waarin nagedacht wordt over de toekomstige inrichting en gebruik van het gebied rondom de sluis. Daarbij komen projecten als de Zuidwestelijke Randweg, natuurcompensatie en het project Hollandsche IJssel ook aan de orde. Uiteindelijk moet er een gebiedsvisie komen, die wordt geïnspireerd door cultuurhistorische waarden van het gebied.

sluis

De monumentale sluis is sinds 1982 niet meer in gebruik en sindsdien in verval geraakt. Waterschap en gemeente willen aan de hand van de uitkomsten van het project een beslissing nemen over het herstel van de sluis in samenhang met de toekomstige ontwikkeling van het gebied rondom de sluis. Daarbij staat de betekenis van de sluis voor het omliggende landschap en de mensen, die daarvan gebruik maken, centraal.

project

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Belvedèresubsidie van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en bijdragen van de gemeente Gouda en het Hoogheemraadschap Krimpenerwaard. Meer informatie over het project is te vinden op www.gouda.nl.


-- einde bericht --