Gemeente Putten



Ondertekening 2^e Samenwerkingsovereenkomst met Ontwikkelingscombinatie Bijsteren

Op woensdag 3 november 2004 wordt een tweede Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Putten en de Ontwikkelingscombinatie Bijsteren getekend.

Nadat de Ontwikkelingscombinatie Bijsteren was geselecteerd als gemeentelijk ontwikkelaar, werd een eerste Samenwerkingsovereenkomst voor de realisering van 323 woningen in het plan Bijsteren in juni van dit jaar getekend. Daarna is de Ontwikkelingscombinatie gestart met de onderhandelingen met Groothuis Mekkelenberg Projecten BV over de aankoop van gronden.

De Ontwikkelingscombinatie is er in geslaagd overeenstemming te bereiken over de verwerving van ongeveer 8 hectare grond. Deze gronden zullen aan de gemeente in eigendom worden overgedragen. De Ontwikkelingscombinatie krijgt het recht de op die gronden liggende bouwcapaciteit (van 183 woningen) te ontwikkelen. Daarnaast is ook de ontwikkeling van de resterende woningen in het bestemmingsplangebied (nog eens 156 woningen) aan de Ontwikkelingscombinatie gegund. In totaal gaat het bij de tweede Samenwerkingsovereenkomst om 339 woningen. Van deze 339 woningen zullen er 150 worden gebouwd door Groothuis. Voor bijna alle in het plan te realiseren woningen is de gemeentelijke ontwikkelingscombinatie contractspartij. Het bouwplan en het inrichtingsplan wordt door de gemeente opgesteld en de woningen zullen onder regie van de OCB door inmiddels geselecteerde architecten worden ontworpen.

Naar verwachting zal dit jaar ook de contractering van de resterende woningen in het bestemmingsplangebied met ontwikkelaar Bouwbedrijf Van de Mheen BV worden bezegeld.