Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 3 november 2004

* WAAIENDE BLAADJES EINDIGT IN MISHANDELING

POORTUGAAL - Dinsdagmiddag werden om vier uur twee mannen uit Poortugaal in de leeftijd van 16 en 39 jaar aangehouden, nadat zij hun 63- en 65-jarige buren hadden mishandeld. De burenruzie die ontstond over het heen en weer vegen van bladeren in de brandgang eindigde in een handgemeen. Daarbij werden de oudere buren in hun woning aan de Irenestraat met een hamer mishandeld. De 65-jarige man liep hierbij een fikse hoofdwond op waarvoor hij in een ziekenhuis werd behandeld. Beide verdachten werden in verzekering gesteld.

* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagmorgen en -middag op de Pleinweg, Katendrechtse Lagendijk, Mijnsherenlaan en Wolphaertsbocht verkeerscontroles. Tussen kwart over zeven en twee uur werden in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het negeren van een 'gesloten verklaring', het negeren van een rood verkeerslicht, vervallen apk en het voeren van mistlicht.

* VIERENZEVENTIG BEKEURINGEN VOOR FOUTE VERLICHTING

ROTTERDAM - Door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum werd dinsdagavond tussen half zeven en half tien een verlichtingscontrole gehouden op de Blaak tegenover de Kunstacademie. In totaal kregen 74 fietsers en bromfietsers een bekeuring voor het niet voeren van juiste verlichting. Tevens kregen zij een folder uitgereikt, waarin het belang van het voeren van juiste verlichting stond vermeld.

* VERDOVENDE MIDDELEN IN BESLAG GENOMEN EN ILLEGALEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district West stelde dinsdagmiddag, samen met het Interventieteam van de Deelgemeente Delfshaven, een onderzoek in in een pand aan de Engelsestraat. De politie ging samen met het Interventieteam en de voormalige bewoner die voor het pand stond, de woning binnen. Bij de zoeking, in aanwezigheid van een Rechter-Commissaris, vond men 30 kilo hasjiesj met een straatwaarde van ongeveer 75.000 euro en 4.000 euro aan baar geld, alsmede een patroon. Door een medewerker van de Deelgemeente werd de woning met stalen voorzetramen en een stalen deur afgesloten. De 28-jarige voormalige bewoner is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Politiemensen van het district West hebben diezelfde dinsdagmiddag, samen met het Interventieteam. een onderzoek ingesteld in een woning aan de Portugesestraat. In dit pand trof men zeven Bulgaren aan, die illegaal in ons land verbleven. Zij zijn aangehouden en overgegeven aan de Vreemdelingendienst. Het pand is met stalen platen afgedicht.