Gemeente Voerendaal


3/11/2004 - Start leefbaarheidsproject Ransdaal

Het gemeentebestuur van Voerendaal vindt het van groot belang dat de leefbaarheid van de diverse kernen in de gemeente wordt gehandhaafd en waar mogelijk wordt verbeterd. Hiervoor worden in de diverse kernen van de gemeente achtereenvolgens leefbaarheidsprojecten uitgevoerd. Na de start van het eerste project in 2003 is het nu de beurt aan Ransdaal.

Bedoeling van het leefbaarheidsproject is om samen met de inwoners, bedrijven en organisaties in Ransdaal via een aantal stappen te komen tot een uitvoeringsprogramma voor het behoud c.q. verbetering van de leefbaarheid in Ransdaal.

Aanleiding voor het project is:

De toenemende vergrijzing van de bevolking.

Het geleidelijk verdwijnen van voorzieningen in de diverse kernen.

Verzoeken uit de bevolking om initiatieven te nemen voor handhaving c.q. verbetering van de leefbaarheid van de kernen, met name voor wat betreft aanwezigheid van voorzieningen.

Het project start op donderdag 18 november 2004 om 19.00 uur met een startconferentie in de zaal van café Spierings aan de Ransdalerstraat 89.

Tijdens deze startconferentie, bedoeld voor inwoners van Ransdaal, wordt uitleg gegeven over het project en hoe u als inwoner van Ransdaal mee kunt doen. Aansluitend krijgen de deelnemers een eerste gelegenheid om, op basis van een aantal themas, in groepen mee te praten over de huidige leefbaarheid van Ransdaal en mogelijke acties om deze te verbeteren.

Alle inwoners van Ransdaal zijn schriftelijk uitgenodigd voor de startconferentie. De uitnodigingsbrief vindt u hier. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden.

Op maandag 22 november a.s. vindt een aparte bijeenkomst plaats voor personen en organisaties die professioneel in Ransdaal actief zijn (middenstanders, bedrijven, zorgverleners e.d.). Voor zover namen en adressen van deze organisaties en bedrijven bij ons bekend zijn ontvangen zij hiervoor een aparte uitnodiging. Bent u van mening dat u tot deze doelgroep behoort en heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan s.v.p. contact op met mevr. G. Steindl (tel. 045-5753399 toestel 249). U ontvangt dan alsnog de betreffende uitnodiging.