Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - Barnevelder verdacht van inbraak

Publicatiedatum: 03-11-2004

Een 23-jarige Barnevelder is woensdagochtend in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. De politie kwam de man op het spoor na een getuigenmelding, rond half vijf. Volgens de getuige zou er ingebroken zijn bij een zaak aan de Emmastraat. Politieagenten stelden even later vast dat er inderdaad was ingebroken in de zaak. Nader onderzoek leidde tot de verdenking van de 23-jarige Barnevelder, die daarop later thuis werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden bij huiselijk geweld

Publicatiedatum: 03-11-2004

De politie in Ede heeft dinsdagavond een 43-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 33-jarige echtgenote. Even na zes uur zou er ruzie tussen het stel zijn ontstaan waarbij de man zijn vrouw zou hebben geslagen. De vrouw vluchtte de woning uit maar werd buiten achternagezeten en zou daar nog enkele klappen hebben gekregen. Gewaarschuwde agenten troffen alleen het slachtoffer nog aan. Zij bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen. De man bleek te zijn vertrokken maar werd later alsnog thuis aangetroffen, waarop hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Financiële problemen zouden de aanleiding zijn geweest topt de ruzie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - na vier maanden rijbewijs weer kwijt na stunten
Publicatiedatum: 03-11-2004

Een achttienjarige Edenaar is na vier maanden zijn rijbewijs al weer kwijt geraakt nadat hij door de politie in Bennekom werd betrapt op stunten op de weg. Surveillerende agenten zagen rond half twaalf de Edenaar met gierende banden wegrijden bij een verkeerslicht op de Dr. W. Dreeslaan, ter hoogte van de kruising met de Kierkamperweg. Vervolgens zagen de agenten de man met zijn auto enkele rondjes om zijn as draaien op het kruisingsvlak, waarna hij aan de verkeerde kant van de weg de Kielekampsteeg inreed. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de Edenaar op de Bornsesteeg, ter hoogte van de Droevendaalsesteeg op een verkeersheuvel botste. Daar werd de Edenaar aangehouden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Na het opmaken van een proces-verbaal is de Edenaar weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - boetes na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 03-11-2004

Twee vrouwen uit Wageningen en Veenendaal hebben gisteren elk een boete gekregen van 270 euro nadat ze waren betrapt op winkeldiefstal in Wageningen. De vrouwen liepen tegen de lamp bij een zaak aan de Stadsbrink. Winkelpersoneel betrapte het duo nadat het zonder af te rekenen naar buiten liep met een hoeveelheid levensmiddelen ter waarde van ruim 90 euro. De vrouwen, beiden 45 jaar oud, werden aan de politie overgedragen en bekenden de diefstal. De buit moest worden teruggegeven. In overleg met justitie kregen beiden een boete opgelegd. Bij het niet betalen daar van wacht hen de gang naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - Wageningers opgepakt na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 03-11-2004

Twee Wageningers van 25 en 42 jaar zijn dinsdagochtend door de politie in Bennekom aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Wageningers werden door winkelpersoneel van een zaak aan de Kerkhoflaan betrapt toen één van hen sigaretten weg stopte in zijn kleding. De mannen werden vervolgens aan de politie overgedragen. Daarbij kwam aan het licht dat het duo nog meer goederen had weggestopt die niet waren afgerekend. Beiden zijn na verhoor weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - met 96 km/u op de brommer

Publicatiedatum: 03-11-2004

De Wageningse politie heeft dinsdag proces-verbaal opgemaakt tegen een zeventienjarig meisje uit Leersum wegens te hard rijden. De Leersumse werd door de agenten op de Lawickse Allee geklokt met 96 km/u terwijl zij op een brommer reed. Bromfietsers mogen buiten de bebouwde kom niet harder rijden dan 40 km/u. De bromfiets van de Leersumse is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 03-11-2004

In het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn dinsdag op verschillende plaatsen weer snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam (VHT) controleerde in Barneveld, Otterlo, Scherpenzeel, Wageningen en Wekerom. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Op de Valkseweg in Barneveld werden tussen kwart voor negen en tien over twaalf ruim 300 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er drie te hard.

- Tussen elf en twaalf uur werd gecontroleerd op de Plantagelaan, eveneens in Barneveld. Daar liepen 116 hardrijders tegen de lamp op een totaal aantal van 533 gecontroleerde passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De meeste snelheidsoverschrijdingen (86) waren in de categorie t/m 10 km/u.

- Verder werd in Barneveld gecontroleerd op de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Daar bleken tussen kwart over twaalf en kwart over één 53 bestuurders de maximumsnelheid te hebben overschreden. Ruim 370 passanten werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar 50 de limiet is. Ook hier de meeste overschrijdingen in de categorie t/m 10 km/u (42).

- In Otterlo werd gecontroleerd op de Apeldoornseweg en Harderwijkerweg. Tussen acht en tien voor één werden op de Apeldoornseweg 25 hardrijders geflitst op een totaal aantal van 1450 passanten. Op de Harderwijkerweg bedroeg het aantal overtreders 23. Daar werden tussen tien over vier en half negen ruim 1100 passanten op snelheid gecontroleerd.

- Op de Stationsweg, binnen de bebouwde kom van Scherpenzeel werd tussen half negen en tien uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 86 hardrijders geflitst op een totaal aantal van 431 passanten. De meeste snelheidsoverschrijdingen (77) zaten in de categorie t/m 10 km/u te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- In Wageningen werd tussen half zeven en half één 's middags een snelheidscontrole gehouden op de Lawickse Allee, buiten de bebouwde kom. Van de 4300 gecontroleerde bestuurders reden er 53 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u terwijl 80 daar de limiet is.
- Tussen half vijf en tien voor negen werd gecontroleerd op de Apeldoornseweg in Wekerom. Daar werden acht hardrijders gesnapt op een totaal aantal van 2190 gecontroleerde passanten.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606