Politie Gelderland-Zuid

Culemborger na beroving telefoons aangehouden

Culemborg 03-11-2004 - (09)

Dinsdagmiddag is een 20-jarige Culemborger aangehouden omdat hij twee jongens, waaronder een 16-jarige jongen uit Beesd, van zijn mobiele telefoon had beroofd.

De jongen uit Beesd was in de Kapelhof in Culemborg toen hij aangesproken werd door de 20-jarige Culemborger. Die eiste met verbaal geweld dat de Beesdenaar of zijn vriend 20,-- voor hem zou pinnen. Omdat de Beesdenaar en zijn vriend bang voor hem waren liepen zij met hem naar een pinautomaat. Voordat zij aan pinnen toekwamen eiste de Culemborger de mobiele telefoons van de twee jongens. Eén van de telefoons gebruikte hij om iemand te bellen. Even later kwam er een auto waar de 20-jarige Culemborger instapte.

De twee jongens zagen de kans een snackbar binnen te gaan en belden daar de politie. Toen die arriveerde wezen zij de 20-jarige Culemborger, die weer teruggekomen was, aan als de dief van hun telefoons en werd hij aangehouden. Bij nader onderzoek trof de politie de bestuurder van de auto waarin de 20-jarige Culemborger was ingestapt en deze, een 21-jarige Culemborger, werd ook aangehouden. De twee mobiele telefoons zijn nog niet terecht. De Beesdenaar deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.