Gemeente Tiel


6,5 Miljoen voor stedelijk ontwikkelingsbeleid in Tiel

De gemeente Tiel krijgt van de provincie 6,5 miljoen euro uit de pot voor het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO). Dit heeft Gedeputeerde Staten dinsdag 2 november 2004 voorgesteld. Met het GSO geeft de provincie Gelderland een eigen invulling aan het samen met steden werken aan het oplossen van stedelijke problemen. Tiel gaat het geld inzetten voor verbetering van de leefbaarheid in Tiel-Oost, voor ouderen en voor jongeren.

Afgelopen zomer diende Tiel het meerjarenprogramma in, waarna in september en oktober met de provincie onderhandeld is over de prioriteiten. De provincie heeft zich bij het maken van inhoudelijke keuzes onder andere laten leiden door de provinciale visie op stedelijke ontwikkeling, de omvang van de programma's en de provinciale agenda.
Het college van Tiel beschouwt de GSO-bijdrage als een welkome bijdrage om het programma uit te voeren en is tevreden dat de provincie de problematiek van Tiel herkent en achter de voorgestelde oplossingsrichtingen staat.
De komende tijd werkt de gemeente de programmalijnen verder uit. Afspraken over onder andere resultaten, monitoring en evaluatie worden vastgelegd in het zogenaamde stadscontract dat gemeente en provincie met elkaar afsluiten in februari / maart 2005.

Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (TSOb) 2005-2008 In het TSOb heeft Tiel een keuze gemaakt voor drie programma's: Leefbaar Tiel-Oost, Ouderen en Jongeren.
In het programma Tiel-Oost zet de gemeente in op de reconstructie van bedrijventerrein Latenstein, de verdere ontwikkeling van woningbouwprojecten, renovatie huurwoningbestanden en reconstructie van de openbare ruimte in buurt 't Ooij.
Met het programma Ouderen wil Tiel onder andere een zorgloket en een woonzorgzone in Tiel-West realiseren. Ook zet de gemeente in op een betere toegang tot de voorzieningen.
In het programma jongeren staat het verminderen van overlast door jongeren centraal door een integrale aanpak van multiprobleemjongeren, meer aandacht voor het opdoen van werkervaring en aantrekkelijkere sport- en spelvoorzieningen.
Naast het geld uit het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid dragen ook andere organisaties en de gemeente zelf bij aan het realiseren van de programma's.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 02 november 2004