Provincie Noord-Brabant




Provincie organiseert kunstwedstrijd: 'Hoe voelt de natuur of landschap voor mij?'

Beleef natuur, beleef Brabant!

Win mooie prijzen met de kunstwedstrijd van de provincie!

Het gebeurt niet vaak dat de provincie Noord-Brabant een wedstrijd organiseert om een nieuwe regeling bekend te maken. Maar in dit geval is het goed op zijn plaats. Gedeputeerde Staten hebben een subsidieregeling vastgesteld, waarmee zij projecten willen stimuleren met betrekking tot voorlichting en educatie over natuur en landschap. Om hier op een leuke en passende wijze bekendheid aan te geven organiseert de provincie een kunstwedstrijd rond natuur en landschap. Het eindresultaat is een verjaardagskalender waarin de 12 winnende kunstwerken worden weergegeven.

De subsidieregeling
De provincie Noord-Brabant vindt voorlichting en educatie met betrekking tot natuur en landschap van groot belang. Het brengt natuur en landschap dichter bij de maatschappij en vergroot daardoor het draagvlak en de zorg hiervoor. "Meer natuur voor mensen en meer mensen voor natuur!", is het credo.
De provincie wil daarom activiteiten op het gebied van voorlichting en educatie stimuleren en met name ook de effectiviteit ervan vergroten. Dit kunnen projecten zijn die de relatie van natuur en water in beeld brengen. Of projecten die laten zien hoe landschap, cultuur en grondgebruik (economie) samenhangen. Ook het effect van natuur en landschap op gezondheid en welzijn zou een onderwerp kunnen zijn. Zolang natuur en landschap maar centraal staan.
Overweegt u een voorlichting- of educatieproject over natuur en landschap te starten, dan kunt daarvoor een subsidieverzoek bij de provincie indienen. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor jaarlijks financiële middelen beschikbaar. In de folder 'Beleef Natuur, Beleef Brabant' worden de subsidiemogelijkheden en de spelregels uiteengezet.

De kunstwedstrijd 'Ik voel me Goed!!!'
Tegelijkertijd met het naar buiten brengen van de subsidieregeling heeft de provincie een kunstwedstrijd georganiseerd rond het thema 'Hoe voelt de natuur of een landschap voor mij?'. Er worden maar liefst 24 prijzen uitgereikt, waaronder 6 x een weekend / midweek in een huisje in de Brabantse natuur! Bovendien worden alle winnende kunstwerken dus vereeuwigd in een kalender.
Deelnemers wordt gevraagd met een beeldend kunstwerk over natuur en/of landschap (b.v. een schilderij, foto of beeld) een bepaald gevoel uit te drukken.
Alle inzendingen worden beoordeeld door een gemêleerd samengestelde jury. De sluitingsdatum voor de inzendingen is 10 december 2004. Bij voldoende inzendingen organiseert de provincie ook een expositie.

Informatie
Voor meer informatie over de subsidieregeling 'Voorlichting en Educatie Natuur en Landschap' of over de kunstwedstrijd 'Ik voel me Goed!!!', kunt u contact opnemen met de Provincie Noord-Brabant, directie Ecologie, secretariaat Natuur en Landschap (073-6808813) of surfen naar de website www.brabant.nl, onder 'Leren'.



Provincie Noord-Brabant