Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 3 oktober 2004

Cape Holland Lifeboat Museum tot nieuwjaar dagelijks geopend Attractiepark in weekenden en vakanties open

Vanaf 1 november 2004 tot 2 januari zal het Cape Holland Lifeboat Museum (voorheen Reddingsmuseum Dorijs Rijkers) dagelijks, met uitzondering van maandag geopend zijn. Omdat Attractiepark Cape Holland in deze periode op werkdagen gesloten is gelden op dinsdag t/m vrijdag gereduceerde tarieven. Volwassenen betalen EUR5,50 en kinderen EUR4,50. In de weekenden en schoolvakanties blijft het museum deel uit maken van het attractiepark waar alles draait om de avonturen op zee van de VOC en piraten.

Cape Holland Lifeboat Museum
Avonturen op zee beleven is leuk, maar wat gebeurt er als er wat mis gaat? Gelukkig zijn er dan nog andere helden. In het Cape Holland Lifeboat Museum komt men op een interactieve en spannende manier van alles te weten over de geschiedenis en het heden van het redden van mensen op zee. Er is een grote collectie reddingsboten en materieel te zien. In de binnenhaven achter het museum liggen de motorreddingsoten Prins Hendrik uit 1951 en Tjerck Hiddes uit 1975. Er is aandacht voor de reddingmaatschappij, redders, bijzondere reddingacties, scheepsrampen, reddingsbrigades en search en rescue-diensten van de Marine of Luchtmacht. Bovendien kunnen bezoekers mee maken hoe gevaarlijk het werk van de redders is. Ze voelen wat het is om met een reddingsboot in windkracht 10 buitengaats te gaan of ondergaan een aanvaring in de mist.

Spannende avonturen
In schoolvakanties en weekenden tot 2 januari 2005 maakt het Lifeboat Museum deel uit van Attractiepark Cape Holland. Hier beleven kinderen allerlei spannende avonturen. Zo ontdekken ze Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld de 'Prins Willem'. Dit schip ligt afgemeerd aan de kade van Attractiepark Cape Holland. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien 'oog in oog' komen te staan met de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning of gevaarlijke piraten.

Het Attractiepark Cape Holland is in combinatie met Lifeboat Museum tot en met zondag 19 december in de weekenden geopend. In de Kerstvakantie zijn het park en het museum van tweede Kerstdag (26 december) tot 2 januari dagelijks geopend (m.u.v. nieuwjaarsdag). Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland of het Lifeboat Museum kan men bellen met tel: 0223-674010. Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.