Eemland Zuid, 10.25 uur

Utrecht 03-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Snelheidscontrole

WOUDENBERG - Maandagmiddag hield de politie van 13.30 tot 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de provinciale weg N224. In totaal werd van 1606 voertuigen gemeten of deze sneller reden dan de limiet van 80 km/uur. Het aantal overtredingen dat de politie registreerde bedroeg 54. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/uur.

Vandalisme

AMERSFOORT Op dinsdagavond heeft de politie twee jongemannen aangehouden.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Kwekerweg te gaan, omdat twee medewerkers van een busmaatschappij een 15-jarige en een 16-jarige jongen beiden afkomstig uit Amersfoort hadden aangehouden inzake vernieling. Ter plaatse troffen de agenten de jongens aan. Het bleek dat zij kattenkwaad wilden uithalen en kwamen op het idee om eieren te gaan gooien naar rijdende bussen. Bij het gooien van de eieren is geen schade ontstaan. De agenten hebben hen een bekeuring gegeven.

Bromfietser aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden, omdat hij zonder licht op zijn bromfiets reed.

Omstreeks 23.00 uur reed de politie over de Outputweg ter hoogte van de Computerweg. Daar zagen zij dat een bromfietser zonder licht reed. Op het moment dat de bromfietser de politie zag keerde hij om en reed met hoge snelheid weg. Middels de megafoon maakte de agenten hem duidelijk dat hij moest stoppen. Hieraan gaf hij geen gehoor en reed de Lichtpenweg in. Vanuit deze weg wilde hij de Ploterweg inrijden. Omdat hij in de bocht moest remmen kon de politie tegen de achterzijde van de bromfiets aanrijden met een snelheid van ongeveer 20 km/u. De verdachte viel hierdoor van zijn bromfiets en kon worden aangehouden. Tegen de bromfietser -een 19-jarige man uit Amersfoort- is proces-verbaal opgemaakt.