Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 03-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Sportief rijden duur betaald

COTHEN Dinsdagmorgen 2 november hield de politie van 10.00 tot 12.00 uur een radarsnelheidscontrole op de Van Lynden van Sandenburgweg (N229). Omstreeks 10.30 uur passeerde een opvallende sportwagen het controlepunt met een te hoge snelheid. De radarauto van de politie flitste terug. De verbazing van de radarwaarnemer was dan ook groot, toen dezelfde bestuurder van de sportwagen later die ochtend, omstreeks 11.20 uur, met een snelheid van 157 km/uur in tegengestelde richting aan kwam rijden. Motoragenten die in de buurt waren, konden de man, een 56-jarige Utrechter, bij de afslag naar de rijksweg A12 staande houden. Het rijbewijs van de Utrechter is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De man verklaarde dat hij niet geloofde dat de radarapparatuur in beide richtingen kan meten.

De maximum snelheid op de Van Lynden van Sandenburgweg is 80 km/uur. In totaal werden 1020 voertuigen gecontroleerd en werd 41 keer een snelheidsoverschrijding gemeten.

Snelheidscontrole

VEENEDAAL - Maandagmiddag van 13.20 tot 14.20 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Parallelweg. In totaal werd de snelheid van 193 voertuigen gemeten. 41 Bestuurders overschreden de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 73 km/uur.

Dodelijk verkeersongeval

RHENEN Dinsdagmiddag vond er op de Utrechtsestraatweg ter hoogte van de kruising met de Autoweg een dodelijk verkeersongeval plaats.

Omstreeks 14.50 uur reed een tractor met aanhangwagen over de Utrechtsestraatweg in de richting van Rhenen. Achter de tractor ontstond een file. Een automobilist probeerde de file in te halen en raakte hierbij door nog onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. De 72-jarige bestuurder uit Amerongen was op slag dood. Zijn bijrijder, een 69-jarige vrouw eveneens uit Amerongen raakte bekneld en werd zwaargewond overgebracht naar het UMC in Utrecht. In de loop van de avond is zij overleden aan haar verwondingen.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL- Op dinsdagavond werd een winkeldief aangehouden. Een 30-jarige man uit Ede verliet een winkel aan de Scheepjeshof zonder enkele cosmeticagoederen af te rekenen ter waarde van 30 euro. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontroles

RHENEN Dinsdagmorgen van 08.15 tot 11.00 uur hield de politie op de Cuneraweg een radarsnelheidscontrole. In totaal werden 2555 voertuigen gecontroleerd en 19 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur bij een limiet van 80 km/uur.

Ook werd van 08.15 tot 10.45 uur een radarsnelheidscontrole op de Grebbeweg gehouden. Hier reden 1716 voertuigen langs het controlepunt en bleken 130 bestuurders de limiet van 50 km/uur te hebben overschreden. De bestuurder met de meeste haast reed 96 km/uur.