Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 03-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatrover aangehouden

UTRECHT De politie heeft na een straatroof via een GSM een verdachte aan kunnen houden.

Een 43-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 22.30 uur op de Brandstraat beroofd van haar tas. Een onbekende man benaderde het slachtoffer van achteren en trok aan de tas van de vrouw. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val en werd omdat zij het hengsel bleef vasthouden enkele meters meegesleurd. Uiteindelijk staakte de overvaller zijn daad en vluchtte weg.

Door een getuige werd een mobiele telefoon gevonden die vermoedelijk van de verdachte zou zijn. De politie heeft de telefoon meegenomen naar het bureau. na enige tijd werd er op het toestel gebeld en meldde een man zich. Hij wilde zijn mobiel terug. De politie als burger maakte een afspraak met de man om zijn GSM te retourneren. Op de afgesproken plek werd de 24-jarige eigenaar van de telefoon en tevens overvaller aangehouden. Hij bekende de beroving gepleegd te hebben.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Hof van St. Jan heeft de politie twee verdachten aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat een man en een vrouw goederen meenamen zonder deze eerst af te rekenen. Het tweetal een vrouw van 20 en een man van 31 jaar uit Hilversum en Utrecht werden door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Zakkenrollers aangehouden

UTRECHT Op Hoog Catharijne heeft de politie twee zakkenrollers aangehouden die al verschillende mensen hadden bestolen.

De bewaking van een bedrijf aan de Radboudtraverse hield omstreeks 15.20 uur een 23-jarige vrouw en 24-jarige man beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Het tweetal had inmiddels meerdere mensen beroofd van hun portemonnee. Op het bureau bleek dat er al tien aangiften binnen waren. Tijdens de fouillering werden bij de man vermoedelijk valse dollarbiljetten aangetroffen. De twee werden voor verhoor ingesloten.