Politie Groningen

Persberichten woensdag 3 november 2004

provincie Groningen, 03-11-2004 -

Groningen: alcoholcontrole leidt tot twee aanhoudingen
De politie heeft dinsdagavond op de Paterswoldseweg en de Laan 1940-1945 een alcoholcontrole gehouden. In totaal werd van 600 automobilisten een blaastest afgenomen. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Een 30-jarige man uit Groningen bleek 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De Stadjer zijn auto bleek niet gekeurd en verzekerd te zijn. Het voertuig werd vervolgens inbeslaggenomen. Hij krijgt zijn auto terug, zodra hij zijn auto verzekerd en gekeurd heeft. Ook een 49-jarige man uit Vries liep bij de controle tegen de lamp. De Drent had 0,6 promille alcohol in zijn bloed. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda/Groningen: Tukker na snelheidsovertreding aangehouden De politie heeft dinsdagavond op de Europaweg in Groningen een 25-jarige man uit Enschede aangehouden na het begaan van een snelheidsovertreding. De Tukker reed 169 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. De politie reed in een onopvallende politieauto en constateerde de snelheidsovertreding ter hoogte van Scheemda. De automobilist werd uiteindelijk op de Europaweg staandegehouden. De 25-jarige gaf aan de politieagenten een valse naam op. Zijn echte identiteit bleek op het politiebureau. In de auto trof de politie een busje pepperspray aan. Het voertuig en het busje bleek van de verdachte zijn broertje, een 22-jarige man uit Enschede, te zijn. De pepperspray werd in beslag genomen. De 22-jarige werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal ter zake overtreding van de Wet Wapens en Munitie opgemaakt. De oudere broer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mooie fiets blijkt gestolen
De politie heeft dinsdagmiddag op de Van Swietenlaan een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de jongen op een mooie fiets rijden. Bij controle bleek dat het framenummer van de fiets was verwijderd. De 15-jarige verklaarde de fiets op straat voor 250 euro van een man met een smal gezicht te hebben gekocht. Volgens eigen zeggen had hij wel door dat de fiets foute boel was. De jongen deed afstand van de fiets. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles in stad
De politie heeft dinsdag op meerdere locaties in de stad een snelheidscontrole gehouden.
Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1175, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur,
maximumsnelheid: 50 km/uur.
Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 468, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 60 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Van Iddekingeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 634, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur,
maximumsnelheid: 50 km/uur.
Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 709, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur. Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1421, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximumsnelheid: 80 km/uur.

Regioberichten volgen later