CLINICLOWNS NEDERLAND

Unieke veiling op internet voor de CliniClowns

Vandaag start op internet een unieke veiling van spullen van Bekende Nederlanders ten bate van Stichting CliniClowns Nederland. Het startschot voor de veiling wordt op woensdag 3 november gegeven door CliniClowns ambassadeur Myrna Goossen in haar programma Aperitivo. Aperitivo is van 17.05 tot circa 17.30 uur te zien op RTL4. De veiling, te vinden bij internet veilinghuis eBay, bevat onder andere een prachtig, handgemaakt halssierraad van Rodrigo Otazu, een roggenleren tasje van Paul Schulten, een door Sylvana Simons gesigneerde boek 1+1=7 en een litho van Pim Fortuyn aangeboden door Marten Fortuyn. De veiling duurt 10 dagen: van woensdag 3 november tot en met zaterdag 13 november.

eBay steunt met de veiling de activiteiten van Stichting CliniClowns Nederland. CliniClowns biedt clowneske afleiding en plezier aan zieke kinderen door het hele land. De opbrengsten van de veiling komen geheel ten goede aan CliniClowns.

Stichting CliniClowns Nederland
De CliniClowns laten kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap gewoon weer even kind zijn. CliniClowns zijn professionele clowns, die pas na een zware selectie gevolgd door een speciale opleiding in dienst van de Stichting kunnen komen. Niet alleen in de ruim honderd ziekenhuizen die CliniClowns bezoekt, vind je kinderen die het moeilijk hebben. Velen van hen worden thuis verpleegd/verzorgd, of verblijven in bijvoorbeeld revalidatie-instellingen en gehandicaptenzorg. Ook deze kinderen wil CliniClowns Nederland graag bereiken. CliniClowns is bezig met een aantal projecten om na te gaan wat de beste manier is om ook deze kinderen een moment van gezonde afleiding te bieden.

Noot voor de redactie (