Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2004

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Dinsdagmorgen 2 november reed een 54-jarige automobilist uit Hengelo omstreeks 09.00 uur op de Deurningerstraat in Hengelo. Op het kruispunt met de Sloetsweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende fietsster, een 81-jarige vrouw uit Hengelo. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de 81-jarige vrouw letsel aan haar knie opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-135722)

Bromfietser aangehouden

Bromfietser blijkt zodanig veel alcohol gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd

Hengelo

Politieagenten zagen woensdag 3 november omstreeks 02.30 uur een bromfiets op de Bornsestraat in Hengelo rijden. De bestuurder droeg geen helm, voerde geen verlichting op zijn bromfiets en reed al slingerend. Nadat bij controle bleek dat de bestuurder, een 31-jarige man uit Hengelo, onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,59 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-136085)

Verkeerscontrole

Bij verkeerscontrole werden diverse processen-verbaal opgemaakt

Hengelo

Dinsdag 2 november werd van 13.50 tot 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Twekkelerweg in Hengelo, waarbij de aandacht met name gericht was op het dragen van een autogordel. Van de 74 gecontroleerde bestuurders bleken 8 geen gordel te dragen. Verder werd nog vijf processen-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten: . Niet handsfree bellen
. Onjuist kenteken van aanhangwagen . Verlopen APK
. Auto niet verzekerd
. Niet bij zich hebben van een certificaat Wet Rij-onderricht Motorvoertuigen

De politie controleert bij controles ook op het certificaat WRM, dat rij-instructeurs in het bezit moeten hebben. Als zij het certificaat niet kunnen tonen, wordt een boete van E 30,- opgelegd. Als bij navraag blijkt dat een rij-instructeur überhaupt niet in het bezit is van een dergelijk certificaat, wordt een boete opgelegd van E 450,-. (bps: 04-135918)

Gestolen auto aangetroffen

De zwarte Fiat Cinquecento, die gebruikt is bij een ramkraak in Losser, is inmiddels aangetroffen

Losser

Donderdagmorgen 28 oktober vond omstreeks 06.00 uur een ramkraak plaats in een winkel aan de Brink in Losser. Het pand liep hierbij flinke schade op. Een grote hoeveelheid parfum met een totale waarde van ruim E 7000,- werd weggenomen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Zij maakten gebruik van een auto, een zwarte Fiat Cinquecento, die in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober gestolen werd vanaf de Raadhuisstraat in Losser. De eigenaar van de auto, een 58-jarige vrouw uit Losser, deed hiervan aangifte.

Bovengenoemde auto is inmiddels aangetroffen aan de Ericahof in Losser. De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Mogelijk dat mensen hebben gezien wie de auto donderdagmorgen 28 oktober aan de Ericahof heeft geparkeerd. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser. Dit kan via het nummer 0900-8844 of anoniem via de M.lijn 0800-7000. (bps: 04-133443, 04-133545)

Brand bij winkelcentrum
Uitslaande brand bij ingang van winkelcentrum

Oldenzaal

Dinsdagavond 2 november omstreeks 21.10 uur werd door diverse buurtbewoners melding gedaan van een brand bij het winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal. Op genoemde locatie bleek sprake te zijn van een uitslaande brand bij de ingang van het winkelcentrum aan de zijde van de Vestingstraat. De brand is vermoedelijk ontstaan buiten het winkelcentrum voor de aldaar gevestigde bloemenzaak. De brandweer bluste de brand en gaf omstreeks 21.45 uur het sein brand meester.

De bewoners van de woningen boven de ingang van het winkelcentrum werden geëvacueerd en opgevangen in nabij gelegen politiebureau. Zij konden omstreeks 22.15 uur weer terug naar hun woningen.

De entree van het winkelcentrum alsmede de bloemenzaak liepen brandschade op. Verder liepen diverse winkels rookschade op. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De technische recherche van de politie Twente stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal via het nummer 0900-8844. (bps: 04-136055)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --