Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - snelheidscontroles Amsterdamseweg

Publicatiedatum: 03-11-2004

Bij twee snelheidscontroles op de Amsterdamseweg tijdens wegwerkzaamheden zijn dinsdag in totaal 719 hardrijders tegen de lamp gelopen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde gedurende de middag en avonduren tussen half vijf en kwart voor elf op twee verschillende locaties langs de weg. In het ene wegvak gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Daar reden 306 bestuurders te hard en werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 85 km/u. In het andere wegvak, waar maximaal 30 km/u gereden mocht worden, werden 413 snelheidsovertreders geflitst. Hier werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 83 km/u. De snelheidscontroles werden vooral uitgevoerd omdat de veiligheid van de wegwerkers in het geding is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Heteren - vrouw bekneld en gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 03-11-2004

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A50 bij Heteren is dinsdagavond een vrouw bekneld en gewond geraakt. Het slachtoffer, een 44-jarige vrouw uit het Belgische Genk, zou even voor elf uur met haar bestelwagen achterop een afzettingsvoertuig van Rijkswaterstaat zijn gebotst. Als gevolg daarvan zou ze in berm terecht zijn gekomen en bekneld geraakt. De vrouw moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd en is daarna overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate. Volgens de politie is drankgebruik bij het slachtoffer uitgesloten. Bij de afhandeling werd hulp verleend door enkele eenheden van de politie Gelderland-Midden, de verkeerspolitie van het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) en de GGD en Brandweer Gelderland-Midden. Het ongeval wordt verder afgehandeld door het KLPD.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 03-11-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft dinsdag bij snelheidscontroles in de gemeente Overbetuwe 26 hardrijders bekeurd. Het VHT controleerde in Andelst en Elst. Op de Wageningsestraat in Andelst werden tussen kwart over vier en half zeven veertien hardrijders onderschept. De hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 77 km/u in plaats van de voorgeschreven 50 km/u. In Elst werd tussen zeven en negen uur 's avonds gecontroleerd op de Aamsestraat. Van de 350 gecontroleerde bestuurders reden er twaalf te hard. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 94 km/u terwijl 50 daar de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden