Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2004

Aanhoudingen na diefstal uit woning

Twee personen aangehouden, getuige gaat achter een van de twee aan

Enschede

Dinsdagmiddag 2 november om ongeveer 14.30 uur werd gemeld dat even daarvoor een diefstal had plaatsgevonden vanuit een woning aan de Kuipersdijk in Enschede. Bleek dat bij een 57 jr. bewoner een vrouw met een smoes naar binnen was gekomen waarna deze vrouw een portemonnee van de 57 jr. had gestolen. Een goed signalement van de vrouw werd doorgegeven. Bleek dat er ook nog een man bij betrokken was geweest aan wie de vrouw de portemonnee had overgegeven. Een 76 jr. buurman van de 57 jr. had de vrouw buiten zien lopen en is achter haar aangegaan tot in een warenhuis in de buurt. In dit warenhuis zag hij de vrouw weer lopen en wist haar met behulp van personeelsleden van het warenhuis vast te pakken en mee te nemen naar buiten en terug te gaan naar de woning van de 57 jr. waar de politie werd gewaarschuwd. Voordat de vrouw aan de politie kon worden overgedragen ontstond in de woning nog een worsteling waarbij naar later bleek de 57 jr. bewoner enkele ribben heeft gebroken. Hiervoor moest hij zich onder doktersbehandeling stellen. Toen de politiemensen met de vrouw buiten kwam, kwam er ook een man aanlopen waarvan door de getuigen werd gemeld dat dat de persoon was die de portemonnee had overgenomen van de aangehouden vrouw. Ook deze man werd daarop aangehouden en beide personen zijn overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten en later op de avond voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. Het gaat hierbij om een 23 jr. vrouw uit Apeldoorn en een 30 jr. Enschedese man. Het geld uit de portemonnee werd bij de aangehouden man aangetroffen en op zijn aanwijzen werd de portemonnee teruggevonden in een vuilniston in de buurt. (bps: 04-135875)

Beroving

Shoarmabezorgen overvallen

Enschede

Woensdagmorgen de 3e november, even over middernacht werd gemeld dat een bezorger van een shoarmazaak op de GJ van Heekstraat in Enschede was beroofd. Aan deze straat had de 23 jr. Enschedese bezorger een bestelling af te leveren en werd ter plaatse aangesproken door een man die vroeg hoeveel de bestelling kostte. Op het moment dat de 23 jr. de kassabon pakte, drukte deze man de bezorger een mes op de keel en wilde al zijn geld. Dit werd afgeven en de overvaller liet de 23 jr. gaan, die op zijn bromfiets wegreed. Direct daarop werd de politie gewaarschuwd. Een eerste ingestelde onderzoek heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De overvaller was een blanke jonge man met kort donker haar die een lichtgekleurd vest en een witte broek droeg. (bps: 04-136074)

Opnieuw vuurwerk in woning gegooid

Zwaar stuk vuurwerk door brievenbus naar binnen gegooid, behoorlijke schade

Enschede

Voor de tweede keer in een aantal dagen is er in de Enschedese Zuidwijken een zwaar stuk vuurwerk bij een woning via de brievenbus naar binnen gegooid. Nadat dit zondagavond jl. het geval was aan de Johanna Naberlanden, werd dinsdagavond 2 november om ongeveer 18.55 uur een zelfde feit gemeld bij een woning aan de Hengeveldebrink. Ook deze keer bleek dat er een zwaar stuk vuurwerk door de brievenbus van de woning naar binnen was gegooid, waardoor forse schade was ontstaan. De beide bewoners waren thuis, maar kwamen grotendeels met de schrik vrij. Alleen de vrouwelijke helft van het echtpaar is even voor controle naar de 1e hulp op het ziekenhuis geweest i.v.m. oorpijn naar aanleiding van de zeer luide knal. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De technische recherche van de politie Twente heeft een eerste onderzoek gedaan en spullen veilig gesteld om vast te stellen wat het voor vuurwerk is geweest. De politie sluit ook deze keer niet uit dat het in de gevallen van zondagavond en dinsdagavond om dezelfde dader cq daders gaat. Uiteraard wil zij graag in contact komen met getuigen die over deze zaken wellicht iets meer kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (bps: 04-136026)

Hennepkwekerij opgerold

Kwekerij met 421 planten vernietigd

Almelo

Dinsdag 2 november werd in een schuur bij een woning aan de Nieuwstraat in Almelo een hennepkwekerij ontdekt. In opdracht van de officier van justitie werden in totaal 421 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen en ondertussen vernietigd. Ook bleek dat de benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt. De 29 jr. bewoner werd aangehouden en afgehoord. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (bps: 04-135550)

"Wegpiraat" met nodige moeite aangehouden

Automobilist stunt met bestelbus en wordt na het nodige verzet aangehouden, massaal aanwezige publiek keert zich tegen politie

Rijssen

Dinsdagavond 2 november om ongeveer 19 uur werd doorgegeven dat zich op een parkeerplaats aan de Walstraat in Rijssen een grote groep jongeren verzamelde met opgevoerde personenauto's en de nodige geluidsapparatuur in deze auto's. De politiemensen die poolshoogte gingen nemen constateerden dat er ongeveer 40 auto's stonden met ruim 100 personen. Diverse bekeuringen werden uitgedeeld terzake o.a. het niet dragen van de gordel en het onnodig geluid veroorzaken. Omstreeks 20.05 uur verscheen een bestelbus aan de Walstraat bij deze groep, met naar later bleek een 50 jr. inwoner van Rijssen achter het stuur. Ook deze bestuurder reed met het nodige lawaai en voerde mistlampen terwijl daartoe geen aanleiding bestond. Hierop werd de bestuurder aangesproken en werd hem te verstaan gegeven dat hij hiervoor een proces-verbaal kreeg. Onmiddellijk begon deze bestuurder zich zeer recalcitrant te gedragen en beledigde de politiemensen ten overstaan van het massaal toegestroomde publiek. Hij weigerde zijn rij en kentekenbewijs te laten zien en hem werd te kennen gegeven dat hij was aangehouden voor belediging. Met de grootst mogelijke moeite, waarbij o.a. pepperspray is gebruikt kon de man worden aangehouden.Tijdens de aanhouding werd het publiek door de man opgehitst om hem te helpen, waarbij dit publiek ternauwernood door ter assistentie komen collega's, op een afstand gehouden kon worden. Ook hierbij is gebruikt gemaakt van wapenstok en pepperspray. Aan het bureau is de 50 jr. voor verder verhoor opgesloten. Gezien zijn rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. (bps: 04-136027)

Uitslaande brand

Loods bij transportbedrijf afgebrand, mogelijk brandstichting

Westerhaar

Dinsdagmorgen 3 november omstreeks 06.10 uur werd een uitslaande brand gemeld bij een transportbedrijf aan de Sluiskade in Westerhaar. Ter plaatse bleek een loods van het bedrijf in lichterlaaie te staan. De brandweer heeft e.e.a. geblust en omstreeks 07.05 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. In de loods hadden een groot aantal lege afvalcontainers, zogenaamde kliko's, gestaan. Door de brandweer zijn metingen verricht naar gevaarlijke stoffen, doch deze zijn niet geconstateerd. Uit een eerste onderzoek bleek dat de brand aan de buitenzijde van de loods bij een oude laadbak van een vrachtauto, was ontstaan. Onderzoek zal worden gedaan door de technische recherche, omdat brandstichting niet kan worden uitgesloten. (bps: 04-136109)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --