Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 november 2004


Onderwerp: politie lost serie misdrijven in Ulft op.


De politie in het Achterhoekse Ulft heeft een tiental jongeren uit Ulft, Silvolde en Gendringen aangehouden die verdacht worden van een groot aantal strafbare feiten variërend van de diefstal van reclamevlaggen en verkeersborden tot het in brand steken van een houten brug in het centrum van het dorp. Tegen de verdachten die in de afgelopen periode werden aangehouden is proces-verbaal opgemaakt.


De zaak kwam aan het rollen toen eind augustus een benadeelde van een diefstal een jongere op een bij hem gestolen fiets zag rijden. Hij sprak de 18-jarige jongeman aan en belde de politie. Deze ging met de jongeman naar zijn huis en daar werd een tweede bij dezelfde diefstal gestolen fiets aangetroffen. Een daar verblijvende 18-jarige plaatsgenoot werd aan de tand gevoeld en ook hij bleek bij diefstal betrokken te zijn.


Toen de politie met toestemming van de officier van justitie de eerste jongeman nogmaals voor verhoor naar het politiebureau haalde en bij hem thuis ging kijken, bleek hij in het bezit te zijn van de nodige reclamevlaggen, verkeersborden en een plaatsnaambord. Deze reclamevlaggen, waarbij bijzondere exemplaren waren, bleken van dezelfde eigenaar te zijn die de fietsendief had aangehouden. De vlaggen hadden voor hem een bijzondere waarde en hij is blij, dat ze allemaal terug zijn.


Het duo werd in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Gaandeweg het onderzoek heeft de politie de afgelopen weken nog en achttal knapen aangehouden en verhoord. Eén van hen, een eveneens 18-jarige jongeman uit Ulft wordt ervan verdacht samen met de twee eerder aangehouden jongens de meeste feiten te hebben gepleegd.


Naast de diefstal van reclamevlaggen, reclameborden, verkeersborden en een plaats-naambord worden de jongeren verdacht van het wegnemen van sierlampen uit tuinen, de diefstal van dvd-spelers uit een caravan èn het plegen van vernielingen bij de plaatselijke voetbalclub.


Twee verdachten (beiden 21) bekenden in de nacht van 30 april op 1 mei een houten brug bij en parkje aan de Blenk in het centrum van Ulft in brand te hebben gestoken. De brand zorgde voor behoorlijke verontwaardiging onder de Ulftse bewoners.


De benadeelden zijn inmiddels in kennis gesteld en het proces-verbaal wordt ter afhandeling naar de officier van justitie in Zutphen gestuurd.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --