Politie Zuid-Holland-Zuid

03/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-11-2004 - Persberichten District II

JACHTGEWEREN
MEERKERK- Politieagenten hebben twee jachtgeweren onbeheerd in een geparkeerde auto aangetroffen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 2 november 2004, op een parkeerplaats bij een restaurant aan de Energieweg. De geweren waren van een 60 jarige man uit Doorn en een 71 jarige man uit Odijk. Zij kwamen terug van een jachtpartij en waren bij een restaurant gestopt. Ze lieten hun geweren en onbeheerd in de auto achter. Daar dit niet toegestaan is namen de politieagenten de geweren in beslag. Ze maken proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED EN ONGELDIG RIJBEWIJS
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op dinsdagavond, 2 november 2004, omstreeks 19.35 uur, is op de Rijksweg A15 een 33 jarige man uit Boven-Hardinxveld aangehouden wegens rijden onder invloed. Bovendien reed de man in een personenauto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man reed slingerend over de weg. In het bureau blies de man ver boven de streep. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT- Een 36 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond, 2 november 2004, omstreeks 20.40 uur, in een woning aan de Oostkil. De man had zijn 28 jarige vrouw geslagen. Ook had hij kleding van zijn vrouw op een hoop gegooid en in brand gestoken. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VERLICHTINGSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 13 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 2 november 2004, van 19.00 tot 20.00 uur op de Concordiaweg en de Langebrug.

AANRIJDING LETSEL
GIESSENBURG- Op dinsdagavond, 2 november 2004, omstreeks 23.25 uur, vond op de Bovenkerkseweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos, waarbij twee personen gewond raakten. Een personenauto, bestuurd door een 34 jarige man uit Giessenburg reed over de Bovenkerkseweg komende vanuit de richting Hardinxveld-Giessendam. In een scherpe bocht zag hij een tegenligger aankomen. Hij schrok daarvan en remde zodanig hard dat hij de controle over zijn voertuig verloor. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en kwam in botsing met de tegenligger. Deze personenauto werd bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Giessenburg. Zij liep door de botsing nekklachten op. Haar 20 jarige dochter die bij haar in de auto zat had rugklachten en een zere pols. Ze werden onderzocht door personeel van de ambulancedienst en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Beide autos raakten fiks beschadigd aan voor- en zijkant.