Politie Zuid-Holland-Zuid

03/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-11-2004 - Persberichten District I

OVERLAST
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie gaat in Hendrik-Ido-Ambacht bij de drie winkelcentra controleren op overlast. Dat gaat gebeuren vanaf 8 november 2004. De overlast bestaat onder andere uit het ophouden voor de ingangen van de winkels en het weggooien van verpakkingen op de wandelpromenade. Verder heeft het winkelend publiek last van (brom)fietsen die over het trottoir rijden en van jongeren die soms beledigende opmerkingen maken tegen winkeliers en publiek. Een deel van de overlast vindt plaats tijdens de pauzes van de middelbare scholen bij het winkelcentrum De Schoof en de twee centra aan de Reeweg en het Louwersplein. Daarom gaat de politie op die momenten controleren en de agenten delen zonodig bekeuringen uit.

AANRIJDING
DORDRECHT - Dinsdagmiddag 2 november zijn een 43-jarige en een 45-jarige man (beiden uit Dordrecht) lichtgewond geraakt toen de personenauto waar zij in reden, op de kruising Merwedestraat / N3 in botsing kwam met een vrachtwagen. De vrachtwagen werd bestuurd door een 54-jarige man uit Tilburg. Vermoedelijk is de 45-jarige Dordtenaar door het rode licht gereden. De 43-jarige man moest zich onder dokterbehandeling stellen vanwege nekklachten. De 45-jarige man hield een pijnlijke voet over aan de aanrijding. Beide voertuigen raakten beschadigd.

MISHANDELING EN BEDREIGING
DORDRECHT Dinsdagochtend 2 november is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij een 20-jarige plaatsgenote mishandeld had in een bus. De man had de vrouw zonder aanleiding aan haar hoofddoek getrokken en uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk was. Toen de vrouw hier wat van zei, duwde de man haar hoofd hardhandig weg met zijn voet. Ook bedreigde hij haar toen zij aangaf de politie willen waarschuwen. Op het Stationsplein werd de 31-jarige verdachte op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden door ter plaatse gekomen agenten. Hij is overgebracht naar het politiebureau en verklaarde daar de vrouw wel uitgescholden te hebben, maar verder niets gedaan te hebben.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Hugo de Grootlaan hebben politieagenten 57 bekeuringen uitgedeeld. Ze deden dit voor 33 bestuurders die de maximumsnelheid overschreden en 24 keer voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op dinsdag, 2 november 2004. In totaal werden 1310 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laser-patrol hebben politieagenten 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid overschreden. Ze hielden de controle op dinsdag, 2 november 2004, op de S.M.Hugo van Gijnweg, De Savornin Lohmanweg, de Thorbeckeweg, de Groen van Prinstererweg en de Talmaweg. In totaal werden 640 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring uitgereikt.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 17 jarige jongen uit Zwijndrecht is door politieagenten in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 2 november 2004, omstreeks 17.20 uur. De jongen had eerder in de middag in Dordrecht een 12 jarig meisje bedreigd. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

FIETS GEDEMONTEERD
DORDRECHT- Een 13 jarige jongen is door een alerte getuige aangehouden wegens diefstal van fietsonderdelen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 2 november 2004, omstreeks 20.10 uur. De jongen had onderdelen, waaronder fietsverlichting, van een fiets gestolen welke stond in de fietsenstalling van het ziekenhuis aan de Karel Lotsyweg. Ook had de jongen de wielen van de fiets al los gedraaid. Toen de eigenaar bij zijn fiets kwam ging de jongen er vandoor. Hij werd na een achtervolging aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL BEDRIJF; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee mannen, van 28 jaar uit Bergen op Zoom en een 25 jarige zonder vaste woonplaats, zijn door een beveiligingsbeambte aangehouden wegens inbraak in een bedrijf. Dit gebeurde op dinsdagavond, 2 november 2004, omstreeks 21.00 uur. De twee mannen werden aangetroffen op het terrein van een bedrijf aan de Baanhoekweg. De verdachten hadden zogenaamde printplaatjes gestolen. Politieagenten namen de verdachten mee naar het bureau en sloten hen in. De politie zet het onderzoek voort.