Ingezonden persbericht


Maximale doorvoersnelheid met LaCie d2 SATA Hard Drive

Snelheid tot 1,5Gbps; snelle boots en back-ups voor pc's en Macs

Amsterdam, 3 november 2004 - LaCie introduceert met de d2 Serial ATA (SATA) Hard Drive een nieuwe reeks hard drives voor Mac en pc. Met een doorvoersnelheid van 1,5Gbps is dit de ideale oplossing voor toepassingen die datadoorvoer met hoge snelheden vereisen. De nieuwe externe SATA-interface (Serial Advanced Technology Attachment) biedt een capaciteit van maximaal 400GB, die daarmee veel hoger is dan de meeste interne Parallel ATA hard drives. De nieuwe serie drives, compleet met een LaCie SATA PCI Card, is vanaf winter 2004 verkrijgbaar.

"LaCie gebruikt de nieuwste technologie in het portfolio van d2 SATA Hard Drives. Deze nieuwe productreeks biedt een capaciteit tot 400GB, terwijl het snelste model van 74GB een snelheid van 10.000rpm realiseert", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De hogesnelheid-drives ondersteunen pc's en Macs bij het werken met professionele, snelheidsintensieve toepassingen, zoals grootschalige back-ups, grafisch ontwerp en digitale videoprojecten."

SATA Interface
Serial ATA is een nieuwe manier voor het direct verbinden van externe hard drives met een computer. Dit zorgt voor verbeterde prestaties en betrouwbaarheid. Gebruikers bereiken met deze directe koppeling via de LaCie SATA PCI Card doorvoersnelheden van maximaal 1,5Gbps. De kaart omvat twee SATA-poorten en twee stroompoorten die de aangesloten LaCie d2 SATA Hard Drive direct van stroom voorzien. Hierdoor is het niet nodig een hinderlijke AC-adapter aan te sluiten. De LaCie d2 SATA Hard Drive en PCI-kaart zijn geschikt voor professioneel gebruik met Windows XP/2000/NT en Macintosh OS 10.x, en bieden hoogwaardige back-up- en opslagmogelijkheden voor gebruikers die maximale prestaties en beschikbaarheid eisen.

Snel booten en back-uppen
De LaCie d2 SATA Hard Drive is bij uitstek geschikt voor snel booten en back-uppen. De drives zijn 'hot-pluggable' met Windows XP en Mac OS 10.3x. Het stijlvolle design en de aluminium behuizing zorgen voor bescherming en draagbaarheid. Met de meegeleverde standaard is de disk ook rechtop te plaatsen, waardoor deze slechts beperkte ruimte inneemt. Met de optionele stapelkit is de drive in standaard 19-inch racks te plaatsen.

Beschikbaarheid
De LaCie d2 SATA Hard Drive is vanaf winter 2004 beschikbaar via LaCie-resellers, gespecialiseerde winkels en mailorder-partners. De drives worden geleverd met de LaCie SATA PCI Card, een SATA PCI-HOST-adapter en stroomvoorziening. De drive werkt met Mac OS 10.x of Windows XP/2000/NT. De meegeleverde softwarebundel omvat de LaCie Storage Utilities-cd-rom met Silverkeeper-back-upsoftware voor Mac OS X. In Europa wordt de LaCie d2 SATA Hard Drive geleverd met twee jaar garantie. De drive is compatible met Kensington-kettingsloten.

SKU 300738 74GB 10krpm 8MB 369 euro
SKU 300740 160GB 7200rpm 8MB 219 euro
SKU 300742 250GB 7200rpm 8MB 269 euro
SKU 300743 400GB 7200rpm 8MB 539 euro

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland verkrijgbaar via de gespecialiseerde resellers.