Ingezonden persbericht


Persbericht

Le Forem verbetert de prestaties van bedrijfsapplicaties met Borland OptimizeIt ServerTrace

~ organisatie gebruikt oplossing voor optimalisatie van applicatieprestatie en -management om uitval van applicaties te voorkomen ~

3 november 2004 Borland® Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL), kondigt aan dat Le Forem, het arbeids- en beroepsbureau voor de Franssprekende Wallonische regio van België, heeft gekozen voor OptimizeIt ServerTrace. Met deze applicatieprestatie-optimalisatieoplossing voor het J2EE-platform en Service Oriented Architecture (SOA)-omgevingen, streeft Le Forem naar vermindering van de bedrijfsrisico s en kosten bij slecht presterende bedrijfsapplicaties en downtime.

Als overheidsinstelling wil Le Forem een transparantere en efficiëntere arbeidsmarkt creëren. Om dit doel te bereiken heeft Le Forem nieuwe bedrijfsapplicaties ontworpen voor de verschillende diensten die de organisatie biedt aan haar partners en klanten. Deze nieuwe bedrijfsapplicaties zijn ontworpen op een J2EE-platform, om integratie met de nieuwe softwarearchitectuur te verzekeren.

Het pre-deployment testen van nieuwe bedrijfsapplicaties is een essentieel onderdeel in het prestatie-optimalisatieproces. Voordat de applicaties in gebruik worden genomen, moeten ze aan uitgebreide tests worden onderworpen. Om het risico van slecht presterende J2EE-applicaties te verminderen, selecteerde het team Borland OptimizeIt ServerTrace, een J2EE-prestatie-testtool. Deze tool is ontworpen om testers te assisteren bij het automatisch vaststellen van de prestatie van applicaties en wijst snel en eenvoudig de knelpunten aan gedurende het pre-deployment proces.

Ons informatiesysteem is cruciaal voor ons succes: partners en klanten zijn afhankelijk van de informatie die wij bieden. Uitval van Applicaties veroorzaakt door slechte J2EE-applicatiekwaliteit en -prestatie vormen een enorm bedrijfsrisico voor onze organisatie, zegt Alain Hainaut, chief technology officer bij Le Forem. Met OptimizeIt ServerTrace zijn we nu in staat om de prestatie van onze bedrijfsapplicaties te optimaliseren in de eerste fasen, waardoor we geld en tijd besparen.

OptimizeIt ServerTrace is nu opgenomen in de ontwikkel- en deploymentfase van elke nieuwe bedrijfsapplicatie, als onderdeel van het proces om kwaliteit te garanderen. De verschillende functionaliteitspecificaties worden gecontroleerd en daarnaast is het mogelijk prestatieproblemen op te sporen voordat een applicatie in gebruik wordt genomen.

Pierre Mathelart, project manager bij Le Forem, voegt toe: Een ééndaagse prestatietest met OptimizeIt ServerTrace staat gelijk aan dagen van handmatig werk. De tool heeft zichzelf onmiddellijk bewezen: er werden geheugenproblemen gevonden en twee of drie uur na de diagnose hadden we de oorzaak van het probleem getraceerd. Normaal gesproken zou dit ons dagen hebben gekost.

Applicatie-prestatiemanagement ontwikkelt zich snel van eenvoudige totale response monitoring naar een dieper begrip van interne applicatiestructuur en -gedrag, zei Cathal Griffin, country manager Benelux bij Borland. We willen de mysteries van het testen van J2EE-prestaties laten verdwijnen om ontwikkelaars een breder inzicht in J2EE-applicatieproblemen te bieden, met als doel om snellere oplossingen te bouwen. Prestatieproblemen kunnen makkelijk geïsoleerd worden met OptimizeIt ServerTrace, zonder dat vergaande kennis van de applicatiearchitectuur noodzakelijk is.

(450 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Le Forem
Le Forem is het arbeids- en beroepsbureau voor Wallonië (een van de drie regio s van België, naast Vlaanderen en Brussel). De organisatie voorziet 3.000 mensen van werk. De kerntaken van de organisatie bestaan uit het verlenen van diensten aan werkzoekenden en werkgevers. Voor meer informatie, zie: http://www.leforem.be.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com