Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 november 2004


APELDOORN - Botsing door rijden door rood


Een 14-jarige Apeldoornse fietser reed dinsdagmorgen (2/11) op de kruising Soerenseweg/Jachtlaan door het rode verkeerslicht en veroorzaakte zo een aanrijding. De jongen reed rond 08.00 uur in een groep andere jongeren vanaf de Soerenseweg de Jachtlaan op en negeerde ''rood''. Hij kwam op het kruispunt in aanrijding met een 61-jarige fietsende plaatsgenoot. Beiden liepen geen letsel op.


APELDOORN - Voetganger aangereden


Een 43-jarige Apeldoornse automobilist heeft dinsdagmiddag (2/11) op de Sluisoordlaan een 12-jarig jongetje uit Apeldoorn aangereden. De man haalde rond 13.40 uur een stilstaande bus in toen het jongetje plotseling van achter de bus de weg overstak. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed hem aan. Het slachtoffer liep een pijnlijke been en voet op en werd met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


APELDOORN - Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal
Een 47-jarige dronken automobilist uit Apeldoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag (3/11) op de Zevenhuizenseweg tegen een lantaarnpaal gebotst. De man reed, samen met een passagier, woensdagmorgen vroeg rond 00.30 uur de Zevenhuizenseweg in, botste tegen een lantaarnpaal, reed daarna door het hek van een woning en botste vervolgens tegen een geparkeerde auto aan. Getuigen waarschuwden de politie die bij aankomst de twee mannen een café in zagen lopen. De politie constateerde dat de bestuurder alcohol had gedronken en nam hem mee naar het politiebureau voor een blaastest die een promillage van 1,7 uitwees. De politie maakte proces-verbaal op, vorderde het rijbewijs van de verdachte in en gaf hem een rijverbod van negen uur.


APELDOORN - Auto's opengebroken

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee auto's opengebroken. Uit een bedrijfsauto aan de Houtsnijdershorst werd onder meer de geluidsapparatuur ontvreemd. De dader kwam de auto binnen door het slot van een portier open te breken. Uit een geparkeerde auto aan de Glazeniershorst verdween een portefeuille met onder meer een rij- en kentekenbewijs en diverse pasjes. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle zaken in auto's achter te laten.


APELDOORN - Vandalen vernielen bouwlift

Vandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een bouwlift op een bouwplaats aan de Kooikersdreef vernield. De daders sneden enkele besturingskabels met een waarde van 2.500 euro door. Een medewerker van het bouwbedrijf deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Politie zoekt eigenaar tas

De politie is op zoek naar de eigenaar of eigenares van een groene legertas vol met spullen die in Hoenderloo is gevonden. Een bewoner van de Paalbergweg vond de tas dinsdagmiddag op de kruising van de Paalbergweg met de Deelenseweg en bracht deze naar de politie. In de tas zitten onder meer een bruine portemonnee, een rijbewijs, spaar- en klantenkaarten en medicijnen. De eigenaar kan zich in verbinding stellen met de politiepost aan de Lange Amerikaweg.


APELDOORN - Vechtpartij op woonwagenkamp

De politie heeft dinsdagavond ingegrepen in een vechtpartij op een woonwagenkamp aan de Zwaansprenweg in Apeldoorn. De politie kreeg rond 21.00 uur melding dat er een massale vechtpartij zou zijn, met mogelijk vuurwapen gebruik. De politie was, met kogelwerende vesten aan, snel ter plaatse. Bij aankomst was de rust nagenoeg hersteld. Wel trof de politie een 40-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden Apeldoorners, aan. De man was behoorlijk dronken en had ruzie met de vrouw over de vraag wie er in de wagen mocht verblijven. De politie hield de 40-jarige man aan, bracht hem over naar het bureau en zond hem na verhoor heen. Het onderzoek naar het vuurwapen gaat nog verder.


APELDOORN - Elf bestuurders door rood

Elf bestuurders van motorvoertuigen reden dinsdag door het rode verkeerslicht. De politie controleerde op diverse plaatsen en op verschillende tijdstippen op het rijden door het verkeerslicht. Dit leverde in totaal elf bekeuringen op.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --