PYRAMIDE

Terrorisme is met bewustwordingspsychologie te bestrijden

Psycholoog en organisatie-adviseur Bert-Jan van der Mieden geeft in zijn lees-, studie- en werkboek 'De mens in de 21e eeuw'(ISBN 90-808612-1-9, uitgeverij PYRAMIDE), niet alleen hoop op een bewustere, betere en gelukkiger wereld, maar wijst ook concreet aan hoe we die, op basis van vrijheid en wederzijds respect, individueel en gezamenlijk kunnen realiseren. Na de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh is onze samenleving toe aan een bewuste aanpak van terreur en geweld én het voorkomen ervan.

Van der Mieden introduceert hiertoe in zijn boek de bewustwordingspsychologie, het daarop gebaseer-de bewustwordingsmanagement en de bewustwordingswetenschap. Door middel van zeshonderd vragen, oefeningen en tips biedt hij concrete handvatten om o.a. geweld en terreur te bestrijden én te voorkomen. Aan de hand van het door hem ontwikkelde mensmodel schetst hij het inwikkelings-, ontwikkelings- en ontplooiingsproces van de mens. Levensbeschouwing, psychologie, management en ondernemen worden met elkaar verbonden. Hij roept de politiek, de wetenschap en organisaties op om te komen tot bewustwording en ontplooiing en onderzoek op het gebied van de bewustwordingswetenschap. Van dit lees-, studie- en werkboek zijn er sinds september enige honderden exemplaren in de markt. Van der Mieden was blij dat premier Balkenende het boek in het ziekenhuis op zijn bureau had liggen. Diverse media, waaronder het Belgische actualiteitenprogramma TerZake en het tijdschrift voor directeuren en commissarissen Elan, toonden al belangstelling. Tevens ontving hij de eerste positieve reacties van lezers.(Zie www.bewustwordingsmanagement.nl).

Van der Mieden kreeg als bewustwordingspsycholoog en managementcoach o.a. landelijke bekend-heid door zijn live-interview op 05 september 2001 met Pim Fortuyn, die hij 'stil kreeg' in het VPRO-programma 'Firma Interview'. Naar aanleiding van zijn boek wordt hij zowel door particulieren als organisaties gevraagd om cursussen en workshops te geven. Van der Mieden is gebleken dat er in de huidige samenleving een dringende behoefte is aan een concrete methode om met psychische en fysieke terreur om te gaan.