Gemeente Maastricht

Maastricht beste winkelstad van Nederland

Foto Maastricht Maastricht heeft de Telegraaf Publieksprijs gewonnen voor Beste Winkelstad van Nederland in 2004. Maastricht mag zich met deze prijs een jaar lang Winkelstad van het Jaar 2004 noemen. Naast Maastricht waren Den Bosch en Utrecht genomineerd. Zij werden respectievelijk 2e en 3e.

In totaal hebben 1278 lezers, via een bon in de Telegraaf, hun stem uitgebracht. 272 stemmen werden op Maastricht uitgebracht. (Den Bosch kreeg 197 stemmen, Utrecht 120). De stemmen kwamen uit het hele land, maar ook uit België.

Waarom Maastricht?

De ondervraagden gaven aan dat Maastricht een ideale combinatie heeft van: een authentieke, sfeervolle binnenstad, waar mensen zich thuisvoelen. Een diversiteit aan winkels: van grote winkelketens tot kleine speciaalzaken. Maar ook een groot horeca-aanbod en een goede bereikbaarheid naar parkeergarages. De totale sfeer/uitstraling in de binnenstad wordt omschreven als bruisend.

Felicitaties

De gemeente feliciteert met name de ondernemers van de binnenstad en initiatiefnemers van Maastrichtse evenementen. Wethouder Han Hoogma van Economische Zaken: "Het is hun verdienste dat de stad als bruisend en sfeervol wordt betiteld. Deze prijs laat zien overigens zien dat de Publiek Private Samenwerking, de agenda van ondernemers en overheid, zijn werk doet en ook succesvol is. De herinrichting van de binnenstad is nu afgerond, maar ondernemers en gemeente zullen ook in de toekomst samen blijven werken aan een mooie, goede en veilige winkelstad."

NVM-onderzoek

Met de Telegraaf Publieksprijs wordt wederom bevestigd dat de Maastrichtse binnenstad en de Maastrichtse binnenstadondernemers het goed doen. Uit een recent gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bleek al dat de stad erg goed scoort bij de consument. De binnenstad kreeg een 8 voor sfeer, een 8,4 voor het winkelaanbod en 8,3 voor de horeca. Hoewel Maastricht Amsterdam, Utrecht en Rotterdam voor zich moest laten gaan, liegen de scores er niet om.