Politie Zaanstreek-waterland


16:05 01-NOV-04
LANDSMEER, POORTWACHTERSWEG
Fietsendieven in Amsterdam gepakt
Van een 48-jarige vrouw uit Landsmeer werd haar fiets bij een school gestolen. Twee Amsterdammers van 17 en 18 jaar oud zijn de politie in hun woonplaats aangehouden als verdachten van de diefstal. De mannen zijn vermoedelijk met een bromfiets naar Landsmeer gereden om een fiets weg te nemen. Verdachten zijn overgedragen aan de politie Zaanstreek-Waterland en worden gehoord.

15:12 02-NOV-04
ZAANDAM, CZAAR PETERSTRAAT
Jongens betrapt met gestolen bromfiets
Twee 14-jarige jongens uit Zaandam zijn door de politie aangehouden. De jongens renden weg bij het zien van een politieauto en lieten daarbij een zwarte Aprilia bromfiets achter. Na aanhouding vertelden de jongens dat ze de bromfiets zojuist in het park van iemand gekocht hadden. De bromfiets is in beslag genomen en in afwachting van een aangifte door de eigenaar zijn de verdachten naar huis gestuurd.

04:22 03-NOV-04
ZAANDAM, ROZENGRACHT
Dronken vrouw aangehouden
Een 46-jarige vrouw uit Zaandam die op straat lag is door de politie weer op weg geholpen met het advies een taxi naar huis te nemen. De vrouw was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Later bleek dat zij het advies negeerde want zij werd door de agenten tussen fietsenrekken op het Rustenburg gevonden. De vrouw is met een bekeuring wegens openbare dronkenschap thuis afgeleverd.

23:54 02-NOV-04
ZAANDAM, HOUTHAVENKADE
Inhoud kluis gevonden
De politie heeft goederen in ontvangst genomen die door de vinder op straat zijn gevonden. Nader onderzoek wees uit dat de goederen afkomstig zijn van een kluiskraak die gepleegd werd bij een accountantskantoor in Geldermalsen. De goederen, documenten en sleutels zijn inmiddels door de eigenaar opgehaald. Enkele cassettes en een geldkistje die ook bij de kraak verdwenen zijn nog niet terecht.


---- --