Ingezonden persbericht


Portland Europe kondigt forse uitbreiding toolset SolarWinds Orion aan

Zes nieuwe applicaties

Zoetermeer, 3 november 2004 - Portland Europe kondigt vandaag een forse uitbreiding aan van Orion, de populaire network performance monitor van producent SolarWinds. Zo bevat de geüpgrade versie van Engineer s Edition maar liefst zes nieuwe applicaties. DNS Analyzer, Real-time Interface Monitor, Spam Blacklist, Port Scanner, Trap Editor en Trap Receiver. Daarnaast heeft SolarWinds de functionaliteit van uiteenlopende tools en applicaties uitgebreid, dan wel verbeterd. Orion is momenteel hét product voor het optimaliseren van netwerkbeheer en het structureel verlagen van netwerkbeheerskosten.

SolarWinds is wereldmarktleider op het gebied van toolsets voor netwerkbeheer. Het bedrijf onderstreept zijn voorsprong door Orion verder uit te breiden en de software nóg gebruiksvriendelijker te maken. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: Er is geen product dat netwerkbeheerders zo veel mogelijkheden biedt voor optimaal netwerkbeheer én het structureel reduceren van netwerkbeheerskosten als Orion. De software kan zichzelf installeren en is dus in een handomdraai klaar voor gebruik. De netwerkprestaties zijn geheel op maat én real-time op te roepen, en het foutmanagement werkt snel en effectief. Dat scheelt heel wat kostbare downtime. En dat is lang niet alles. Op het gebied van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid is Orion onovertroffen.

Overzicht uitbreidingen

Alle vier de edities van SolarWinds Orion zijn geüpgrade: Standard Edition, Professional Edition, Professional Plus Edition en Engineer s Edition. Laatstgenoemde editie herbergt het omvangrijkste pakket vernieuwingen, uitbreidingen en verbeteringen. Hier volgt een overzicht van de nieuwe applicaties van Engineer s Edition 7.1:

Nieuwe applicaties:


1. DNS Analyzer - Bouwt een overzicht van de DNS-structuur dat de hiërarchie en problemen met betrekking tot DNS-servers en -herstel toont. Ook details van alle DNS-aanvragen, CNames en dergelijke zijn zichtbaar.


2. Real-time Interface Monitor - Monitort real-time allerhande router- en switchstatistieken, zoals interface-/poortstatus, tijdstip laatste verandering, huidige ontvangst- en verzendcijfers, aantal draadloze access points en clients , duplex -instellingen en nog veel meer.


3. Spam Blacklist - SolarWinds.Net Spam Blacklist Query controleert of e-mailservers niet op een zwarte lijst staan. Door dit te checken voorkomt men dat de eigen e-mail wordt geblokkeerd door e-mailsystemen die eveneens van blacklist -servers gebruikmaken.


4. Port Scanner - Scant op open TCP-poorten. Dankzij de prestatieopties kan het scannen worden aangepast aan de capaciteit van de machine en/of firewallinstellingen.


5. Trap Editor - Bouwt SNMP- traps op maat voor gebruik in de Network Performance Monitor. Kan ook worden gebruikt om netwerksystemen te testen door middel van het verzenden van SNMP-traps die andere netwerkapparatuur nabootsen .


6. Trap Receiver - Ontvangt en decodeert SNMP-traps met behulp van SolarWinds uitgebreide MIB-database. De traps kunnen, zodra ze zijn ontvangen en gedecodeerd, worden weggeschreven naar een bestand.

Nieuw waarschuwingssysteem

Naast het toevoegen van bovengenoemde vernieuwingen heeft SolarWinds veel werk gemaakt van het verbeteren en/of uitbreiden van bestaande functionaliteit. Op een groot aantal punten is de software zichtbaar sneller en flexibeler geworden. Daarnaast heeft Orion Engineer s Edition 7.1bijvoorbeeld een compleet nieuw waarschuwingssysteem, uitgebreidere ondersteuning van diverse soorten netwerkapparatuur, meer individuele polling -mogelijkheden en een verbeterde export van gegevens naar HTML en Excel. Veel van de upgrades die in Engineer s Edition 7.1 zijn verwerkt maken ook deel uit van de eveneens verbeterde Standard Edition, Professional Edition en Professional Plus Edition.

Exclusief distributeur

Portland Europe is exclusief Benelux-distributeur van SolarWinds Orion. Via http://www.portland.nl/xq/asp/id.0x0000000000000249/qx/asp/download.htm

kan een demo van het product worden gedownload. Tevens kan de software on-line, zonder levertijd, worden aangeschaft.