Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch 03-11-2004

DRUGS

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen twee mannen uit Rotterdam, beide 19 jaar oud, en een 21-jarige Bossche aangehouden op de Stationsweg in s-Hertogenbosch. Ze gedroegen zich verdacht en worden verdacht van betrokkenheid bij het dealen van drugs. Bij één van de Rotterdamse mannen is drugs aangetroffen. Die zijn inbeslaggenomen. Deze verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De andere twee zijn na verhoor invrijheidgesteld.

BROMFIETSER KRIJGT DRIE PROCESSEN-VERBAAL

s-Hertogenbosch Een 15-jarige Bosschenaar heeft woensdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Hekellaan in zijn woonplaats drie processen-verbaal gekregen. De jongen reed als 15-jarige op een opgevoerde bromfiets. Bij de controle gaf hij tevens een valse naam op. Hij werd aangehouden en later die dag heengezonden met de drie prenten.

MAN BEROOFD

's-Hertogenbosch - Dinsdagavond is een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch van zijn geld beroofd. Rond 19.45 uur liep de man over de Ruische Poort in 's-Hertogenbosch om geld af te gaan storten bij een bank een eind verder in de stad. Op de hoek van de Ruische Poort met de Visstraat liep het slachtoffer, die liep te telefoneren, tegen een man aan. Deze man, die gemaskerd bleek te zijn, bedreigde het slachtoffer direct met vermoedelijk een vuurwapen. Bij de man waren nog twee andere mannen, die ook gemaskerd waren. Onder bedreiging van het vuurwapen werd de stortingsenvelop en de portemonnee van de man afgepakt. Voordat de mannen weg gingen, kreeg het slachtoffer van een van de mannen nog een vuistslag. Het drietal wist in de richting van de Hoge Steenweg te ontkomen. De drie overvallers waren gemaskerd en donker gekleed. Opvallend is dat twee van de mannen rond de 1.90 meter lang zijn, terwijl de derde rond de 1.60 meter lang is. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 19.30 en 19.50 uur op de Hoge Steenweg, Ruische Poort of Visstraat iets hebben gezien. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

INBREKERS OVERLOPEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagavond zijn bij een inbraak in een woning aan de Blokpolder in 's-Hertogenbosch twee inbrekers overlopen. Rond 20.15 uur werd ingebroken in een woning aan die straat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. Uit de woning werden geld, een bankpas en sieraden gestolen. Op het moment dat de bewoner van de woning thuis kwam, merkte hij dat er inbrekers in zijn huis waren. De twee inbrekers wisten via de achterdeur met hun buit te ontkomen. Door getuigen werd gezien dat ze zich in de richting van de Prikpolder uit de voeten maakten. Het betrof twee jongeren met een getint uiterlijk, tussen de 16 en 18 jaar van ongeveer 1.70 tot 1.80 meter lang. Ze droegen donkere kleding en lichte schoenen.

CONTROLE VERLICHTING

Rosmalen - Dinsdagavond is een verlichtingscontrole gehouden op de Graafsebaan in Rosmalen. Bij deze controle zijn 25 fietsers en een automobilist bekeurd omdat ze geen of geen juiste verlichting hadden.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 51-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had bij een 53-jarige ex-vriendin van hem in 's-Hertogenbosch verschillende vernielingen in haar woning aangericht. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR STALKING

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht al bijna twee maanden een 19-jarige plaatsgenote lastig te vallen met telefoontjes en smsjes en haar te stalken. Zo kreeg de vrouw tientallen bedreigende sms berichten De man is voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Op woensdag 3 november 2004 heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in Sint oedenrode tussen 07.30 uur en 09.00 uur op de Lindendijk, de Ollandseweg en de Koninginnelaan.

Hierbij is twintigmaal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, driemaal bekeurd voor het niet voeren van verlichting bij dichte mist en eenmaal bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Schijndel Een 53-jarige Schijndelse fietster is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Molendijk-Noord in haar woonplaats. Een 43-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch reed over de Molendijk-noord, komende uit de richting van de kanaaldijk-Zuid. Ze wilde de fietster inhalen, maar zag dat er een auto tegemoet kwam. Ze kon echt niet meer op tijd remmen voor het slachtoffer en botste tegen de achterzijde van haar fiets aan. De fietster kwam ten val. Ze is met pijn in haar onderrug overgebracht naar het ziekenhuis.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel - Dinsdagavond is op de Beekgraaf in Sint Michielsgestel een man uit Nepal aangehouden. De man, die onder invloed was, viel voorbijgangers lastig. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake openbare dronkenschap. Omdat de identiteit van de man niet kon worden vastgesteld en het nog niet bekend is of de man legaal in Nederland verblijft is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst.

GLAASJE OP

Helvoirt - In de nacht van dinsdag op woensdag, even na 00.30 uur, werd op de Molenstraat in Helvoirt een 35-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

MAN AANGEHOUDEN

Boxtel - In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Rijksweg A2 onder Boxtel een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat de 51-jarige bestuurder uit Warmenhuizen nog ruim 600 euro aan boetes moest betalen. De man is aangehouden en in afwachting van de betaling ingesloten.

AUTO WEG BIJ WONINGINBRAAK

Veghel
Bij een inbraak in een woning aan de Geraniumstraat in Veghel hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag een auto weggenomen. Het ging om een zwarte Mercedes, voorzien van het kenteken GF-ZT-97. Uit de woning werden eveneens geld en sieraden weggenomen.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Veghel Een 47-jarige automobilist uit Veghel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag te diep in het glaasje gekeken. De politie betrapte hem op de De Regge in zijn woonplaats. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

GETUIGEN GEZOCHT

Berghem
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een 42 jarige man uit Berghem. De overval vond plaats in de nacht van 27 op 28 oktober omstreeks 02.00 uur op de Burgemeester van Erpstraat in Berghem. Het slachtoffer fietste over de Burgemeester van Erpstraat en werd plotseling van rechts door iemand aangevallen. Hij viel van zijn fiets en later bleek zijn portemonnee verdwenen te zijn. De man kan verder geen signalement geven van zijn belager. Een drietal burgers in twee passerende voertuigen zouden de man nog geholpen hebben. De politie wil graag met deze passanten of eventueel andere getuigen in contact komen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar het politieteam in Oss.

WINKELDIEVEN

Oss
De politie heeft woensdagmorgen een 20-jarige Osse en een 52-jarige man uit die plaats aangehouden bij een winkel aan de Schaepmanlaan in Oss. Zij zouden betrokken zijn bij een diefstal van levensmiddelen uit de winkel samen met twee andere mannen. Medewerkers hadden hen betrapt. De daders renden de winkel uit. Even verderop konden zij door de medewerkers van de winkel worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze zijn ingesloten.

SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Nuland Een 34-jarige automobilist uit Heumen heeft dinsdagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed op N59 bij Nuland 144 km/u, terwijl 70 km/u is toegestaan.

BROMFIETSER KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxmeer
Een 29-jarige bromfietser uit Grave is woensdagmorgen aangehouden op de Steenstraat in Boxmeer. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Cuijk
Van een 30-jarige inwoner van Elst (GLD) heeft de politie woensdagmorgen het rijebewijs ingevorderd. Bij een controle op de Katwijkseweg in Cuijk bleek de man 132 km/u gereden te hebben, terwijl de toegestane maxium snelheid 80 km/u is. Twee andere automobilisten werden ook op de bon geslinerd omdat ze te hard reden (resp. 102 km/u en 98 km/u).

BEDRIJFSAUTO WEGGENOMEN, GESTOLEN AUTO ACHTERGELATEN

Boxmeer
Onbekenden hebben dinsdagmiddag omstreeks 15.40 vanaf Wim de Korverstraat in Boxmeer een bedrijfsauto weggenomen. Het ging om een witte Ford Transit, voorzien van het kenteken VR-JG-52. Op de plaats waar de bedrijfsauto stond, liet men een rode Volkswagen Golf achter. Deze bleek die dag weggenomen te zijn vanaf het station in Cuijk. Een getuige heeft een dader vermoedelijk gezien. Het ging om een man met een getinte huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, 1,75 meter a 1,80 meter lang, normaal postuur en donker haar. De man droeg een bruine driekwart jas.