Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA `s-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk
DCE/04-75339

Onderwerp Datum
Werkplan Visitatiecommissie Emancipatie 3 november 2004

Op 25 juni 2004 stelde ik, in mijn functie van coördinerend bewindspersoon voor het emancipatiebeleid, de Visitatiecommissie Emancipatie (VCE) in. Deze commissie zal in de periode tot 2007 de voortgang van het zogenoemde gender mainstreamingproces bij de Rijksoverheid beoordelen en stimuleren. Over de instelling van deze visitatiecommissie, haar doelstellingen en haar samenstelling, bent u in voorgaande brieven door mij geïnformeerd.

Op 16 september 2004 is de visitatiecommissie tijdens een bijeenkomst in Nieuwspoort officieel geïnstalleerd en presenteerde de voorzitter van de commissie, mevrouw mr. P.C. Lodders- Elfferich, het werkprogramma van de commissie. Voor uw informatie doe ik u hierbij het werkplan van de commissie toekomen.

Inmiddels is de visitatiecommissie met haar werkzaamheden begonnen en zullen als onderdeel van de eerste visitatieronde op korte termijn kennismakingsgesprekken plaatsvinden met alle bewindspersonen. Meer informatie over de visitatiecommissie kunt u vinden op het emancipatieweb (www.emancipatieweb.nl) en op de eigen website van de visitatiecommissie (www.visitatiecommissie-emancipatie.nl). Op haar eigen site zal de commissie ook de bevindingen van haar visitaties publiceren.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)

2

Bijlage: werkplan VCE