DOCUMENTENWACHT

Gammastraling kan ons erfgoed redden

Vanwege de toegekomen vraag naar sterilisatiediensten heeft Isotron Nederland BV er voor gekozen om met 1 partner samen te werken als het gaat om archieven, bibliotheken, museale en administratieve objecten.
Met trots kunnen wij meedelen dat Isotron heeft gekozen voor DocumentenWacht een onderdeel van Restauratie atelier Sterken BV. DocumentenWacht is de exclusieve partner voor de gehele Culturele en Administratieve sector in de Benelux en Duitsland wat betreft desinfectie diensten.
Per 1 augustus j.l. is de samenwerking van start gegaan. Bij Isotron is er met name ervaring met het behandelen van producten met straling teneinde micro-organismen af te doden.

Bij DocumentenWacht is er met name ervaring in het ageren bij calamiteiten, het conditioneren en restaureren van archieven, bibliotheken, museumobjecten, administraties en aanverwante cultuurgoederen.

Deze service past dus naadloos in de dienstverlening van DocumentenWacht.

Gammastraling is een betrouwbare en milieuvriendelijke behandelwijze voor het ontsmetten van kunstvoorwerpen en archiefmaterialen. Er blijven geen residuen achter, gammastraling heeft een sterk doordringend vermogen, de lichte temperatuurstijging is verwaarloosbaar, en worden geen objectvreemde stoffen toegepast, na behandeling direct raadpleegbaar.
Al vele archieven en bibliotheken zijn met gammastralen behandeld. Ook museale voorwerpen kunnen behandeld worden om schimmels en insecten te bestrijden. Door de bestraling treed er een zeer kleine achteruitgang in papier sterkte op, deze minimale achteruitgang is niet te vergelijken met de achteruitgang door niets te doen. Het prachtige van dit systeem is dat alles in de verpakking kan blijven, het maakt dan niet uit of de verpakking uit staal, hout of karton bestaat.
Een markant voorbeeld van de toepassing van gammastraling voor het behouden van kunstvoorwerpen is de doorstraling van de mummie van Ramses II.
Na eerst de invloed van de Gammastraling op alle onderdelen van de mummie onderzocht te hebben, werd deze doorstraald en daarmee gespaard voor de toekomst.

Onze jarenlange ervaring in de omgang met kwetsbare en onvervangbare objecten, collecties en administraties heeft ons doen inzien dat zeer veel schade voorkomen kan worden.
Zo is gammabestraling een veilige en zeer effectieve methode om schimmels en insecten in collecties af te doden. In elk moment van het bestaan van een document is het kwetsbaar en toegankelijk voor allerlei gevaren zoals schimmels, bacteriën en insecten.

Alle goederen, zoals archieven, museale voorwerpen, bibliotheken, administraties, collecties of gedeelten daarvan zullen door DocumentenWacht worden afgehandeld.
Dit betekend aanmelding, planning, facturering en contacten met opdrachtgevers.
Isotron Nederland BV handelt alle relevante zaken direct met Documentenwacht af.
Meer informatie op
www.sterken.nl
www.documentenwacht.nl
www.isotron.com

Restauratie atelier Sterken BV
DocumentenWacht
Ing. Jeroen J. Jochems, directeur

Meer informatie:
Restauratie atelier Sterken BV / DocumentenWacht De Cloese 7 - 9
7339 CM Ugchelen (Apeldoorn)
T. 055-5423147
F. 055-5430614
info@sterken.nl
www.sterken.nl
www.documentenwacht.nl

Isotron Nederland BV
Morsestraat 3
6710 BP Ede
T. 0318-637476
info@isotron.com
www.isotron.com


03 nov 04 16:40