Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, woensdag 3 november

Alkmaar 03-11-2004 - 16.15 uur

Vrachtauto gekanteld op A9, rijbewijs chauffeur ingenomen

Akersloot, woensdag 3 november 2004.

Gistermiddag om 17.15 uur reed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur over de A9 in de richting van Haarlem. Hij keek naar links en kwam met zijn rechterwielen in de berm. Toen de man corrigeerde schaarde zijn combinatie en kantelde op de rijbaan. Een 19-jarige automobilist uit Heemskerk reed naast de vrachtwagen en moest krachtig remmen. Hij kon een lichte botsing niet meer voorkomen. De vrachtwagenchauffeur had glasscherven in zijn rug en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De automobilist kwam met de schrik vrij. De vrachtauto vervoerde een oplegger met daarop een bouwlift een heftruck en een hoogwerker. Er ontstond grote schade aan de combinatie. Tevens raakte het wegdek flink beschadigd. De gehele rijbaan was versperd. Het verkeer in de richting van Haarlem werd omgeleid vanaf het verkeersplein Kooimeer in Alkmaar. Pas om 20.30 uur konden de automobilisten die achter het ongeval in de file stonden doorrijden. De rijbaan bleef daarna tot vanmorgen 05.00 uur gestremd voor het verkeer omdat deze hersteld moest worden. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is door de politie ingenomen omdat hij het overige verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht.

Dronken man ingesloten

Oudkarspel, woensdag 3 november 2004.

Een 37-jarige man uit Oudkarspel was omstreeks 01.00 uur helemaal de weg kwijt. Hij lag in een achtertuin aan de Haagwinde te schreeuwen. De bewoonster belde de politie. De man was zo dronken dat hij niet bij machte was op te geven waar hij thuis hoorde. Hij is ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel en vanmorgen met een boete op zak heengezonden.

Man mishandeld voor woning

Alkmaar, woensdag 3 november 2004.

Vanmorgen om 06.45 uur is een 48-jarige man voor zijn woning aan de Broekerwaard mishandeld door een onbekend gebleven persoon die was gewapend met een stalen pijp. Het slachtoffer wilde in zijn auto stappen om naar zijn werk te gaan toen de dader van achter op hem af kwam. Hij kreeg enkele klappen. Hierna rende de dader, die geheel in het zwart gekleed was, weg en liet de pijp achter. Het slachtoffer had niets gebroken maar is wel voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht te bellen met de politieservicelijn: 0900-8844.

Gevaarlijke medicijnen verloren

Heiloo, dinsdag 2 november 2004.

Een man uit Heiloo heeft op maandag 1 november tussen 15.30 en 17.30 uur een doosje verloren met daarin 5 pleisters van het middel Durogesic 25. Deze pijnstiller is een opiaat met een verdovende werking en kan gevaarlijk zijn voor kinderen die de pleisters op hun lichaam plakken. De man is het middel fietsend verloren op de route: Westerweg, Schuine Hondsboschelaan, Kennemerstraatweg, Zanderslootweg en de Hout. Agenten hebben de route nagereden op een fiets maar de medicijnen niet meer aangetroffen. Wanneer iemand het doosje vindt dan wordt deze persoon verzocht te bellen met de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster gewond naar ziekenhuis na aanrijding

Alkmaar, woensdag 3 november 2004.

Een 35-jarige fietsster uit Alkmaar werd vanmorgen met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis nadat zij in botsing was gekomen met een 20-jarige bromfietser uit Alkmaar. De vrouw reed over de Frieseweg, komende uit de richting van de Zaagmolenstraat. Bij de Zeswielenstraat sloeg zij linksaf. Op dat moment werd ze links ingehaald door de bromfietser waarna de botsing volgde en ze beiden ten val kwamen. De man op de bromfiets liep een pijnlijke rug en schaafwonden op. De beide voertuigen raakten beschadigd.