Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, woensdag 3 november

Den Helder 03-11-2004 - 16.15 uur

Veelpleger aangehouden

Den Helder, woensdag 3 november 2004.

Een 35-jarige man uit Den Helder is gistermorgen in zijn woning aangehouden als verdachte van diefstal met geweld uit een supermarkt. Dit feit werd gepleegd op 15 oktober 2004. De man stopte toen diverse cosmetische producten in zijn tas en verliet zonder te betalen de winkel. Toen hij vastgepakt werd door personeel rukte hij zich los en verdween op een fiets. Aan de hand van videobeelden werd hij door agenten herkend. De man is een veelpleger. Hij wordt vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Controle op geslotenverklaring

Slootdorp, dinsdag 2 november 2004.

De politie heeft aan het eind van de middag een uur lang gecontroleerd bij de geslotenverklaring van de Westerterpweg. Het fietspad naast deze weg wordt vernieuwd en daarom moeten (brom)fietsers gebruik maken van de rijbaan die sinds maandag is gesloten voor alle overige verkeer. 20 automobilisten kregen een bekeuring van 45 euro omdat ze de borden negeerden. De politiecontrole is gedaan om de veiligheid van de (brom)fietsers te garanderen. De afsluiting zal enkele weken duren.

Fietser gewond na aanrijding

Den Burg (Texel), woensdag 3 november 2004.

Een 80-jarige man uit Den Burg raakte vanmorgen omstreeks 08.15 uur gewond nadat hij op zijn fiets was aangereden door een 40-jarige automobilist uit Den Burg. De automobilist verleende de fietser op de kruising Waalderstraat-Bernhardlaan geen voorrang. Na de botsing kwam het slachtoffer ten val. Hij had een hoofdwond en werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Den Helder.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Middenmeer, woensdag 3 november 2004.

Een 27-jarige automobiliste uit Wieringerwerf raakte vanmorgen om 08.40 uur zwaar gewond bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed over de A7 komende uit de richting van Wieringerwerf. Ze verloor bij de afrit Middenmeer door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde tegen een boom. Ze moest door de brandweer uit het wrak bevrijdt worden waarna ze met beenletsel werd vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.