Provincie Groningen

Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
telefoon 050 - 316 49 11
fax 050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Pluim voor burgerjaarverslag Hans Alders
2 november 2004

De Stichting Rekenschap heeft het burgerjaarverslag van de commissaris van de koningin Hans Alders de Rekenschappluim toegekend voor het beste provinciale burgerjaarverslag. Het burgerjaarverslag kreeg een 7 van de jury omdat het burgerjaarverslag een goed beeld geeft van de dienstverlening en burgerparticipatie. Bovendien is het verslag mooi vormgegeven en goed leesbaar. Naast Alders waren de commissarissen van de koningin van Fryslan en Noord-Holland genomineerd.

Dit jaar hebben de commissarissen van de koningin voor het eerst een burgerjaarverslag geschreven. Hierin rapporteren zij over de kwaliteit van de provinciale dienstverlening en de procedures voor burgerparticipatie.
Het burgerjaarverslag is beoordeeld op vijf onderdelen; de beoordelingsmogelijkheden van de kwaliteit van dienstverlening en de procedures voor participatie, de mate waarin provincies aantoonbaar lessen heeft getrokken uit opgedane ervaringen en onderzoeksresultaten, de leesbaarheid en de vormgeving.

Stichting Rekenschap bevordert dat overheden beter verantwoording afleggen over wat ze doen en hoe ze presteren. De Stichting organiseert debatten en doet vergelijkend onderzoek naar overheidsresultaten. Meer informatie over de Stichting Rekenschap kunt u vinden op www.rekenschap.nl.

Hieronder kunt u het Burgerjaarverslag downloaden of bestellen