Ingezonden persbericht


Persinformatie

6000 aanwezigen bij feestelijke opening: ÉÉn groot knallend feest

first lady liesbeth venetiaan - vanenburg opent nieuwe hotel vleugel eco resort inn, paramaribo

Amsterdam, 3 november 2004

Zaterdag 30 oktober opende first lady Liesbeth Venetiaan - Vanenburg, de echtgenote van de Surinaamse president, de 48 kamers tellende nieuwe vleugel van Eco Resort Inn, waarmee het totaal aantal op 122 komt. Maar liefst 6000 genodigden waaronder ook minister Gunno Castelen van Transport, Communicatie en Toerisme waren hiervan getuige. Tevens werd er groots afscheid genomen van Frank Robles, directeur bij de N.V. Hotelmaatschappij Torarica die ruim 40 jaar aan Torarica verbonden is geweest. De nieuwe directeur Dave Boucke werd aan de gasten voorgesteld.

Nieuwe vleugel Eco Resort Inn illustratief voor groei toerisme Suriname Volgens minister Gunno Castelen van Transport, Communicatie en Toerisme past de opening van de nieuwe vleugel van Eco Resort Inn in de rij van successen die de toerismesector de afgelopen jaren heeft geboekt. De Torarica Hotelmaatschappij heeft in samenwerking met USP PR & Communicatie in Amsterdam de afgelopen 4,5 jaar een bijzonder intensieve PR & Marketing campagne gevoerd waarbij Suriname als veelzijdige vakantiebestemming werd gepositioneerd. Dit heeft geresulteerd in vrijwel dusdanig veel publiciteit dat het toerisme naar Suriname in sterke mate is toegenomen.

Wisseling van de wacht
De openingsceremonie had een speciaal tintje omdat dit tevens het afscheid was van directeur Dhr. Frank Robles die zijn loopbaan van 40 jaar Torarica afsloot. Vuurwerkspektakel, een ballonnenshow en een mini culturele mars onder begeleiding van de Parbo Brassband maakten de entourage zaterdagavond compleet. De nieuwe directeur Dave Boucke die per 1 januari 2005 officieel in functie treedt werd zaterdagavond aan het publiek voorgesteld. In zijn afscheidstoespraak sprak Robles zijn verwachting dat Torarica de voortrekkersrol die het nu in de Surinaamse toeristensector vervult, ook in de toekomst zal blijven innemen.

Zie voor meer informatie over Hotel Torarica en Eco Resort Inn www.torarica. com, www.ecoresortinn.com, mail naar suriname@usp.nl of bel 020 42 32 882.

Het viersterren Hotel Torarica en driesterren Eco Resort Inn liggen vlakbij het uitgaanscentrum van Paramaribo en direct aan de Surinamerivier. Hotel Torarica beschikt over 132 kamers - waarvan twee suites en één presidential suite - 324 m2 flexibele vergaderruimte en diverse bars, restaurants en casino's. Eco Resort Inn biedt haar gasten 122 kamers. Naast een eigen bar, terras en tropische tuin kunnen gasten tevens gebruik maken van de faciliteiten van het nabij gelegen Hotel Torarica.