Gemeente Voorschoten

Persberichten - Groen licht voor herontwikkeling voormalig Innovamcomplex
Uitgebracht op: woensdag 3 november 2004

De gemeente Voorschoten en de eigenaar van het voormalige Innovamcomplex, de Van Hoogevest Groep uit Amersfoort, hebben 2 november jl. een realisatieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het complex. Daarmee is het groene licht gegeven voor de bouw van kantoren c.q. bedrijvenruimte, een drietal appartementcomplexen, sociale woningbouw en herhuisvesting van een kinderdagverblijf op het terrein dat vanaf nu de naam Garden Village draagt.

Namens de gemeente ondertekende burgemeester W.M. Verver-Aartsen de overeenkomt, de heer ir. M. van Hoogevest deed dat namens de Van Hoogevest Groep.

De stedenbouwkundige plannen voor de (her)ontwikkeling zijn in opdracht van de Van Hoogevest Groep uitgewerkt door architect Aad Trompert. Omdat eigenlijk een nieuw dorp ontstaat in een groene omgeving, is het project de naam Garden Village gedoopt. De locatie is gelegen nabij Voorschoten CS in het gebied tussen de Papelaan, Rouboslaan en Maduroweg in Voorschoten.

De herontwikkeling houdt de bouw in van:

- 42 appartementen in een drietal urban villas.
- 24 sociale-woningbouwappartementen boven een kinderdagverblijf van 550 m2.

- 4000 m2 kantoren / bedrijfsgebouwen.

- 203 parkeerplaatsen (waarvan 68 ondergronds).

Met de ondertekening van het contract kan de ontwikkelaar de verdere uitwerking van het Voorlopig Stedenbouwkundig Ontwerp in gang zetten. Naar verwachting start de bouw eind 2005. Hiervoor moet eerst nog onder andere een ruimtelijke ordeningsprocedure gevolgd worden. De oplevering is eind 2006 gepland.

Belangstellenden voor de woningen en bedrijfsruimte in Garden Village kunnen zich aanmelden via de website van de Van Hoogevest Groep, www.hoogevest.nl.


- einde bericht -